Перейти до змісту

Парад трьох планет


Рекомендовані повідомлення

У любителів поспостерігати за зоряним небом, а також у астрономів, в ці дні з'явилася дуже рідкісна можливість побачити на вечірньому небосхилі так званий «любовний трикутник». Відразу три планети: Меркурій, Венера і Юпітер, будуть видні в одній частині неба, утворюючи собою рівносторонній трикутник, кожна зі сторін якого буде дорівнювати двом градусам.

Це явище - відразу три планети, видно одночасно, вельми рідкісне. Його можна побачити не частіше, ніж північне сяйво у Верхньому Уфалеї, або метеорит в Челябінську. І трапляється воно лише раз на кілька десятків років. Цього року, що цікаво, як у класичному «любовному трикутнику», жінка - Венера, буде розташована між чоловіками.

Астрономи відзначають, що побачити такий парад планет можна буде кілька днів поспіль. Досить буде у вечірній час споглядати західну частину небосхилу, навіть не використовуючи при цьому ніяких спеціальних пристосувань.

З кожним днем ​​Меркурій буде потроху йти вгору над горизонтом, все більше наближаючись до рівностороннього трикутника. І видимість фігури також буде поліпшуватися з кожним днем.

bf98d021-320x213.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво буде поспостерігати, аби тільки хмар не було:)

Уточню, що явище буде видно 26 і 27 травня після заходу сонця.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Досить буде у вечірній час споглядати західну частину небосхилу, навіть не використовуючи при цьому ніяких спеціальних пристосувань.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...