Перейти до змісту

Контактні лінзи

meic

Рекомендовані повідомлення

Хочу купити собі контактні лінзи, в мене астигматизм на одному оці, а на другому короткозорість

Навіть не знаю куди краще звернутись, в яку оптику, щоб підібрали правильно лінзи, ну і звичайно за помірний бюджет...

От і вирішив спитати поради .... тільки прошу без флуду,...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От і вирішив спитати поради .... тільки прошу без флуду,...

спочатку користуємось пошуком.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

спочатку користуємось пошуком.

я користувався, але там не писало де можна купити лінзи при астигматизмі, і які ціни на лінзи, ну і які лінзи кращі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стадницький щось мені не дуже, колись ходив до нього. Спеціаліст він, може, і хороший, але людина зі своїми тарганами. Та і його кваліфікацію люди, до яких звертався потім, поставили під сумнів.

Словом, можу порадити дуже хорошу клініку у Львові, якщо є бажання і можливість туди періодично їздити. Власне, можна просто на косультацію, а лінзи купувати потім уже у Луцьку. Хоча, раніше там дешевше було, та і на перевірку раз на рік корисно показатись. Якщо зацікавило, можу розповісти детальніше, але в ПП, щоб не сприйняли за рекламу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стадницького не раджу. Треба перший раз добре обстежитись, підібрати, а потім і в інеті можна купувати (як тут казали, раз в рік достатньо, якщо Ваші очі вже не міняються , орієнтовно після 25 років). Клініка Загурського або Львів (як вам вище казали) для обстеження і виписування рецепту на лінзи/окуляри.

P.S. Не медик, не реклама.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо маєте терпіння,то йдіть до Стадницького. В нього свої приколи. Думаю пів години потерпите)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Словом, можу порадити дуже хорошу клініку у Львові, якщо є бажання і можливість туди періодично їздити. Власне, можна просто на косультацію, а лінзи купувати потім уже у Луцьку. Хоча, раніше там дешевше було, та і на перевірку раз на рік корисно показатись. Якщо зацікавило, можу розповісти детальніше, але в ПП, щоб не сприйняли за рекламу.

А от з цього місця давай детальніше. Я так розумію ти там був пацієнтом, так що це буде не реклама, а твої враження.

Стадницький щось мені не дуже, колись ходив до нього. Спеціаліст він, може, і хороший, але людина зі своїми тарганами. Та і його кваліфікацію люди, до яких звертався потім, поставили під сумнів.

Чим вони це мотивували?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо маєте терпіння,то йдіть до Стадницького. В нього свої приколи. Думаю пів години потерпите)

а просто в оптиці можуть підібрати лінзи?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

підкажіть, а чи в кожній оптиці можуть підібрати лінзи, і де дешевше

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

meic, не знаю де дешевше. Ціни на лінзи всюди однакові +-10 грн.

Не в кожній оптиці підбируть. Має бути людина займається підбором. На Лесі Українкивоптиці знаю є людина, в оптиці в "Ранеті". Багато де є.

meic, не знаю де дешевше. Ціни на лінзи всюди однакові +-10 грн.

На Лесі Українки в оптиці знаю є людина, в оптиці в "Ранеті". Багато де є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ціни на лінзи всюди однакові +-10 грн.

а тоді які хоть ціни приблизно, і чи при астигматизмі лінзи дорожчі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

meic, є різниця в строці служби. Є на 3 міс,є на 6, є на 1. Економніше брати на 6 міс. На рахунок астигматизму- для цього є торичні лінзи. В кого нема астигматизму - сферичні лінзи. Але вам може бути добре і в сферичних. Ціни різні. Орієнтуйтесь на 50-70 грн за 1 шт. (100-140 за комплект). Пробуйте різні лінзи, один раз купіть прості, один раз "дихаючі".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вам, мабуть, треба таки до лікаря спочатку. Не пожалійте, сходіть в клініку Загурського в Луцьку /з'їздіть в Львів один раз, матимете уяву, що робиться з вашим зором, і тоді купуватимете лінзи. Підібрати собі підходящі- це троха кропітка справа. Можливо, вам підійдуть такі, які вдягнув на ніч - цілий день нормальний зір; можливо добрі вам річні/піврічні, а, можливо, одноразові чи місячні кращі; комусь менше дискомфорту від "дихаючих", а хтось в "щільних" класно почувається. Експеримент - ваше все.

Ціна. Дешевше в довгій перспективі триваліші лінзи, але око менше хворіє при короткотриваліших лінзах (не встигає інфікуватись лінза, вражаючи око). Не слід економити на розчині для лінз. Види лінз можуть бути привязані до певних рідин. Спочатку при переході на лінзи буде добрячий дискомфорт. До них треба звикнути. Але і запалення ока слід стерегтись. Можливо навіть, що лінзами не зможете користуватись взагалі.

Лікар при оптиці. Теж варіант. Ми були на Лесі Українки, і в "Ранеті"; перша не справила позитивного враження, друга "толковіша". Не забувайте, що в них обмежені можливості діагностики (але достатню для підбору оптичної сили/виду лінзи).

На борді була така тема. Прочитайте, щось корисне винесете.

P.S. Лінзи використовує дружина. Каже, що в них краще бачить, ніж в окулярах із аналогічними оптичними параметрами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Scabiosa, і я таке помічав, що в лінзах краще.

І візьміть зразу на запас 1 комплект, бо їх легко загубити, порвати на початках користування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Багато років ходила до Стадницького, як лікар "може бути", але як людина.. :mellow: Не раджу його.

Краще сходіть в хорошу клініку, а як визначать, які саме лінзи вам треба - купуйте в оптиці, їх в нас море. А то вам в оптиці такого напідбирають, що потім на лікування викинете в рази більше, ніж за одне обстеження в львові.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лінзи - крута штука). Перший місяць було дуже важко вдівати, потім привик. Рідину для лінз нову заливати не забувайте періодично. Ліва лінза - в ліве око,права - в праве.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скажу своє. Контактні лінзи клас, но лічно не зміг побороти боязнь тикання їх в око, звичайно це практика, але привичка є така, все що в глаз тикається/летить і спраубовує інстинкт на закритя :(

На рахунок Львівської клініки нічого не чув, а ось про ГУ "Институт глазных болезней и тканевой терапии

им. В.П.Филатова АМН Украины" чув лише добре. Но то можливо мать-одесса предубежденія, не судіть строго.

Ну там звичайно одні з кращи спеціалістів, але далекувато. Чув гарні відгуки про Оптику на Молоді (біля Ранету).Вибір за Вами.

Лінзи - крута штука). Перший місяць було дуже важко вдівати, потім привик. Рідину для лінз нову заливати не забувайте періодично. Ліва лінза - в ліве око,права - в праве.

Періодично? Та вона міняється при кожному зніманні лінз. Хіба ні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Періодично? Та вона міняється при кожному зніманні лінз. Хіба ні?

Так, при кожному. Може, він некоректно висловився.)

Каже, що в них краще бачить, ніж в окулярах із аналогічними оптичними параметрами.

Так і є, але це пов’язано виключно із законами оптики, а не з чудодійними властивостями контактних лінз. Спробуйте лінзу з окулярів так наблизити до ока, тільки без фанатизму.

Але мені здається, вибір на користь контактних лінз треба робити з інших причин. Якщо не вистачає окуляр, потрібно просто поставити сильніші лінзи.

А от з цього місця давай детальніше. Я так розумію ти там був пацієнтом, так що це буде не реклама, а твої враження.

Ну, враження, так враження. Користувався я послугами львівської клініки Лінкон, зокрема ходив до Солодун Жанетти Вікторівни, тому за інших не скажу, але зі сторони теж хороші спеціалісти. Що ж, порівняно з тим, з чим мені довелося зіткнутись у Луцьку (через брак часу довелось купувати лінзи у Луцьку, а я не знав параметрів, тому ходив по оптиках, щоб підібрали, кумедія ще так), це небо і земля. Усе швидко, чітко, професійно, чесно і доступно, ставились як до дитини ) (в хорошому сенсі). Я їздив туди раз на рік перевіритись і купити новий запас на рік. Я завжди розумів, що і як з моїми очима, чому я користуюсь саме такими лінзами і так далі. Ніхто нічого не намагався впарити, навпаки через певні нюанси із реакцією очей на лізни, "погрожували" заборонити мені ними користуватись.) Там для постійних клієнтів знижки на лінзи, усі консультації і обстеження лікаря безкоштовні. Перший раз лінзи без знижки і, можливо, потрібно заплатити за послуги лікаря, уже не пригадаю, бо то занадто давно було. І, здається, ціни на лінзи та розчин там виходять нижчі, ніж у нас. Не впевнений, що це покриє затрати на дорогу, але все ж. Словом, якщо є можливість — щиро раджу. То не так вже і далеко, можна сумістити цю поїздку з відпочинком.)

А коли довелось скористатись послугами луцьких оптик (заходив у кілька по Лесі Українки, в одній не було на місці лікаря, там прийом лише в якісь дні, тому обстежувався в оптиці десь там біля Спрайту), склалось таке враження, що я потрапив у глухе село, де лінзами займається доєрка Галя із відповідними манерами і навиками.

А про Стадницького шо можу сказати? Власне, то саме він навчив мене вдягати лінзи і все таке. Але чекати його годинами під кабінетом, щоб тебе потім зустріли поглядом "чьо тє нада?", було завжди весело.) Та й у Львові дізнавшись, якими лінзами я користувався, сказали, шо вони людям взагалі таке лайно не продають.

Ну, це так, інформація для роздумів, адже чиїсь інші враження можуть категорично відрізнятись. Прошу не ображатись вихідців із сіл і дівчат на ім’я Галя, нічого особистого, то лише приклади.)

А, і повертаючись до питання вибору лінзи чи окуляри: як людина, котра достатньо давно користується лінзами, раджу ретельно подумати і, якщо не буде надзвичайно вагомих причин за лінзи, зробити вибір на користь окулярів. Під вагомими причинами розумію, наприклад, якщо ви футболіст і вам нізя на поле в окулярах.

Окуляри — більш природній, практичний і простий метод корекції зору. Краще вкластись в хороші окуляри.

Про усі переваги та недоліки цих методів можна почитати в неті, або звертайтесь — поділюсь досвідом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А, і повертаючись до питання вибору лінзи чи окуляри: як людина, котра достатньо давно користується лінзами, раджу ретельно подумати і, якщо не буде надзвичайно вагомих причин за лінзи, зробити вибір на користь окулярів. Під вагомими причинами розумію, наприклад, якщо ви футболіст і вам нізя на поле в окулярах. Окуляри — більш природній, практичний і простий метод корекції зору. Краще вкластись в хороші окуляри.

+1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я лінзами задоволений на всі 100%. Ходжу в них всюди. А ввечері як приходжу додому, знімаю і ходжу в окулярах.

P.S. Може це тільки в мене така особливість,але мені важко вдівати лінзи зразу після сну. Очі сльозяться, чутоиві. А якщо через 30-40 хв, то все добре оегоко вдіваються.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Окуляри — більш природній, практичний і простий метод корекції зору. Краще вкластись в хороші окуляри.

А якже атрофія очних м'язів? і як наслідок падіння зору. Від лінз таких наслідків не має.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Курс анатомії і фізіології пригадаю. В оці є зовнішні мязи і внутрішні.Зовнішні - їх 6 штук - рухають оком. А внутрішні -2 - по 1-2 мм, які регулюють опуклість кришталика,щоб кришталик фокусував промінь світла чітко на сітківку, що забезпечує чіткий зір. Якийсь взаємозвязок між цими мязами важко нйати, так як вони не залежать один від одного і виконують зовсім інші функції. Так що як в лінхах так і в окулярах добре. Вибір кожного.

Ще добавлю,що перед вдяганням лінз мийте руки. Ну і якщо вжевиник конюктивіт, переходьте на окуляри поки не пролікуєте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При окулярах ви не рухаєте оком, повертаєте всю голову - працюють м'язи шиї, а не ока. Так само фокусна відстань постійна на лінзу окуляр.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...