Перейти до змісту

материнка не бачить пам'яті

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прошу допомоги у фахівців з ремонту материнських плат.

Проблема така. Плата Canyon CN-7V4A Soket A не бачить памяті, постійні довгі гудки. BIOS Award.

Сама помять в порядку: 3 модулі (DDR перша) перевірялися на іншому компі.

Візуально на третьому слоті памяті, який найдалі від процесора, видно зімятий контакт. Але планки памяті не бачаться в любій послідовності втикання, навіть коли 3-й слот залишається вільним.

Що робив:

замінив батарейку (було 2 В), перемичкою обнуляв CMOS,

міняв блок живлення,

міняв процесор з Athlon XP2600+ (Barton шина 166 MHz) на Duron 1600 із зменшенням частоти шини з 166 до 133 (перемичкою на платі). Все без толку.

Міряв напруги на слотах памяті: VRef - 1.36V, VDD - 2.68V, VDDSPD - 2.68V.

Декілька місяців назад цей комп вже до мене попадав з схожою проблемою.

Але тоді коли я вийняв модуль DDR 333, (він один з трьох, інші DDR 400) то комп запустився, я тоді в БІОСі зменшив частоту памяті до 166 (була 200) і все працювало. Але вдруге цей номер мені не пройшов.

Опубліковано

Він вже встиг схолонути. Запустив блок знов, хай поробить 15 хв. Кричить гад, як дурний.

Вдалося поміряти зімятий контакт. Це №85, VDD, як і всі 2,68В.

Опубліковано
Вдалося поміряти зімятий контакт
Міряй не міряй без даташиту ти там нічого не зрозумієш. Якщо є погнуті контакти значить юзер сам лазив і вставляв планки памяті і цілком можливо міг шось не правильно вставити і підпалити міст чи живлення чи створити мікротріщину в тому районі.

Тому я би не заморочувався з цього приводу, а перевірив би працездатність ОЗУ і процесора -- при позитивних результатах материнку під заміну.

Опубліковано

Міст накритий радіатором. За 10 хв. роботи радіатор має температуру десь людського тіла, трохи теплий.

Перевірю проц. Якщо хто має нормальну робочу материнку під таке залізо відпишіться.

Опубліковано

Ще одне, 3-й слот пам'яті не має однієї кліпси, що прижимає модуль. Коли я перший раз дивився системник то модуль звідти стирчав під кутом.

Я його поправив і весь об'єм оперативки бачився нормально.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...