Перейти до змісту

Вступ до садового товариства

nataljka

Рекомендовані повідомлення

Придбали дачну ділянку 0,06 сот в садовому товаристві "Діброва". За вступ в дане СТ бухгалтер запросила 1000 грн. Мусили платити, бо без проплати вона відмовлялась надати інформацію, необхідну для переоформлення АКТУ власності у Держкомземі. Підкажіть, будь-ласка, це й справді по всіх Дачних кооперативах такі внески, чи кожен з них на свій розсуд встановлює ці суми. Дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що ділянка була не приватизована, Вам просто продали місце в товаристві?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приватизована.

Вступ у товариство обов"язковий?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А квитанцію про оплату Вам дали? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Квитанцію окремо ні. Виписали книжечку члена товариства, в якій записали проплачену суму і поставили штамп.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приватизована.

Вступ у товариство обов"язковий?

Якщо приватизована ділянка, то вступ до товариства не обов"язковий!!!

Це вже Ваша приватна власність, товариство вже тут не причому!

Хіба що може виникнути питання наприклад під'єднання світла... але ви можете укласти договір з товариством не вступаючи в нього!

П,С, В мене на дачі наприклад так!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, світло і газ плануєм під"єднувати. Значить не дарма вступила. Переживала, що поспішила.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кожне садівниче товариство на загальних зборах учасників (або конференції, залежить від статуту) приймає рішення про величину вступного та річних внесків. Вам слід дізнатися у бухгалтера (оскільки тепер Ви - повноправний член товариства), коли і якими документами обгрунтовані такі суми.

Те, що у книжечку (квиток члена садівничого товариства) бухгалтер записала - дуже добре, саме так і підтверджують річні внески у СТ.

І слідкуйте за оголошеннями, не пропускайте загальних зборів СТ "Діброва" - це у Ваших інтересах. :)

Бажаю успіхів у вирощуванні городини, фруктів та овочів! ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Декілька днів тому вступив садове товариство "Дружба" (контора на Володимирській), вступний внесок 1350грн, як уже було сказано сумму внесків приймають на загальних зборах, так як і плату за землю, у нас 30 грн/сотка. Якщо земля передаєть/продається близькому родичу то вступний внесок у 2 рази менший

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую усім за відповіді. :_02: Коли перший раз стикаєшся з чимось новим, завжди відчуваєш себе сліпим кошеням.

vicit, а у скільки Вам обійшлося виготовлення Держакту власності на своє ім"я?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vicit, а у скільки Вам обійшлося виготовлення Держакту власності на своє ім"я?

Я роблю/переоформляю через знайомого, дав йому 1600 грн, (це уже з його інтересом). По акту цільове призначення - садівництво, переробляти акт неспішу, ходять чутки що міськрада планує одним рішенням переоформити всі ділянки кооперативу під будівництво. Хоча деякі сусіди переоформили під будівництво, мені пропонували зміну цільового призначення під буд. ~ 4000 грн

Ще про вступні внески, коли я запитав чому так багато (1350) начальник назвав якийсь кооператив, непамятаю назви, сказав там 2000 грн, типу у нас ще дешево ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене теж цільове- садівництво, і переробляти не буду. Люди будуються на масиві активно, не змінюючи цільового. А сума вступного внеску мене теж дуууже здивувала. Розраховувала ну максимум на 500(знайомий казав на Дубенському масиві стільки).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...