shevchenka Опубліковано 23 Лютого, 2012 в 07:58 #1 Опубліковано 23 Лютого, 2012 в 07:58 пішла закривати лікарняний листок по догляду за дитиною, а мені - платіть 30 грн.- чому? за шо?- бо ви тут не прописані!- прописка вже давно не діє, платити не буду.- то я вам не закрию лікарняний!поясніть мені як то воно має бути згідно законодавства. шо кому я маю чи не маю платити.
staras Опубліковано 23 Лютого, 2012 в 21:38 #2 Опубліковано 23 Лютого, 2012 в 21:38 рняний? В 23.02.2012 в 07:58, shevchenka сказав: пішла закривати лікарняний листок по догляду за дитиною, а мені - платіть 30 грн.- чому? за шо?- бо ви тут не прописані!- прописка вже давно не діє, платити не буду.- то я вам не закрию лікарняний!поясніть мені як то воно має бути згідно законодавства. шо кому я маю чи не маю платити.Хто відкрив лікарняний? В яку лікарню? Де прописано платність такої послуги.Скарга в прокуратуру (як це не дивно) і копію з вхідним № тому хто сказав "- то я вам не закрию лікарняний!". Питання вирішиться на місці.
fisherman friend Опубліковано 20 Березня, 2012 в 16:23 #3 Опубліковано 20 Березня, 2012 в 16:23 Підкажіть будь-ласка, якщо працівник був на лікарняному не досить великий, але все ж таки доволі тривалий період, а організація саме на цей час не працювала з різних причин, то хто ж має оплачувати лікарняний лист, і як ця процедура відбувається.Дякую.
Vadimm Опубліковано 20 Березня, 2012 в 17:05 #4 Опубліковано 20 Березня, 2012 в 17:05 Лікарняний оплачує не підприємство, а Соцстрах (якщо не помиляюсь) - з вас щомісяця туди відраховують пару гривень. Незалежно чи працювало підприємство, чи ні.(Я не юрист)
Voland95 Опубліковано 20 Березня, 2012 в 18:06 #5 Опубліковано 20 Березня, 2012 в 18:06 В 20.03.2012 в 16:23, fisherman friend сказав: Підкажіть будь-ласка, якщо працівник був на лікарняному не досить великий, але все ж таки доволі тривалий період, а організація саме на цей час не працювала з різних причин, то хто ж має оплачувати лікарняний лист, і як ця процедура відбувається.Дякую.Щоб точно відповісти на Ваше запитання, потрібно знати з яких саме причин не працювало підприємство.Варіантів може бути багато. Оплата згідно листка непрацездатності це так би мовити, компенсація працівнику його заробітної плати. Отже, якщо Ви хворіли у вихідні, ці дні не оплачуються.Якщо підприємство було на простої,про що є наказ по підприємству, то в таких випадках оплачується лікарняний. Зараз п"ять календарних днів хвороби оплачує підприємство, а решту Фонд соціального страхування.Для цього бухгалтерією підприємства проводиться розрахунок оплати, цей розрахунок подається у соцстрах, там перевіряється і тільки тоді оплачується. На практиці у нас по підприємству затримок із оплатою лікарняних соцстрахом немає.Зверніться у бухгалтерію підприємства, де працюєте, Вам докладно пояснять як проводиться розрахунок.
fisherman friend Опубліковано 21 Березня, 2012 в 08:30 #6 Опубліковано 21 Березня, 2012 в 08:30 Дякую, за інформацію, але там є ще свої ньюанси...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.