Перейти до змісту

плата за лікарняний листок

shevchenka

Рекомендовані повідомлення

пішла закривати лікарняний листок по догляду за дитиною, а мені - платіть 30 грн.

- чому? за шо?

- бо ви тут не прописані!

- прописка вже давно не діє, платити не буду.

- то я вам не закрию лікарняний!

поясніть мені як то воно має бути згідно законодавства. шо кому я маю чи не маю платити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

рняний?

пішла закривати лікарняний листок по догляду за дитиною, а мені - платіть 30 грн.

- чому? за шо?

- бо ви тут не прописані!

- прописка вже давно не діє, платити не буду.

- то я вам не закрию лікарняний!

поясніть мені як то воно має бути згідно законодавства. шо кому я маю чи не маю платити.

Хто відкрив лікарняний? В яку лікарню?

Де прописано платність такої послуги.

Скарга в прокуратуру (як це не дивно) і копію з вхідним № тому хто сказав "- то я вам не закрию лікарняний!". Питання вирішиться на місці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Підкажіть будь-ласка, якщо працівник був на лікарняному не досить великий, але все ж таки доволі тривалий період, а організація саме на цей час не працювала з різних причин, то хто ж має оплачувати лікарняний лист, і як ця процедура відбувається.Дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лікарняний оплачує не підприємство, а Соцстрах (якщо не помиляюсь) - з вас щомісяця туди відраховують пару гривень. Незалежно чи працювало підприємство, чи ні.

(Я не юрист)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підкажіть будь-ласка, якщо працівник був на лікарняному не досить великий, але все ж таки доволі тривалий період, а організація саме на цей час не працювала з різних причин, то хто ж має оплачувати лікарняний лист, і як ця процедура відбувається.Дякую.

Щоб точно відповісти на Ваше запитання, потрібно знати з яких саме причин не працювало підприємство.

Варіантів може бути багато. Оплата згідно листка непрацездатності це так би мовити, компенсація працівнику його заробітної плати. Отже, якщо Ви хворіли у вихідні, ці дні не оплачуються.Якщо підприємство було на простої,про що є наказ по підприємству, то в таких випадках оплачується лікарняний. Зараз п"ять календарних днів хвороби оплачує підприємство, а решту Фонд соціального страхування.Для цього бухгалтерією підприємства проводиться розрахунок оплати, цей розрахунок подається у соцстрах, там перевіряється і тільки тоді оплачується. На практиці у нас по підприємству затримок із оплатою лікарняних соцстрахом немає.

Зверніться у бухгалтерію підприємства, де працюєте, Вам докладно пояснять як проводиться розрахунок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую, за інформацію, але там є ще свої ньюанси...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...