Перейти до змісту

На Закарпатті відкрили реабілітаційний центр для бурих ведмедів


Korting

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні, 14 грудня, в Національному природному парку Синевир у Закарпатській області відкрили реабілітаційний центр для бурих ведмедів, які постраждали від жорстокого поводження з ними людей.

Як повідомили в Міністерстві екології, участь у церемонії взяли міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський та голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида.

"Подібні реабілітаційні центри існують лише в окремих країнах Європи - Польщі, Угорщини, Румунії, Чехії, а на території України створення такого центру - унікальне і відбувається вперше", - зазначив Злочевський.

Повідомляється, що будівництво реабілітаційного центру для бурих ведмедів на території парку Синевир здійснено за кошти Державного фонду охорони навколишнього природного середовища.

"Метою створення ведмежого притулку є забезпечення природного середовища для реабілітації особин бурого ведмедя, які зазнали жорстокого поводження, постраждали від стихійного лиха тощо", - наголосили в Мінприроди.

Зазначається, що поки в центр завезені два ведмеді.

"З часом тут розмістять ще 20 тварин, які до цього часу перебувають незаконно в неприйнятних умовах", - додали в Мінприроди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чому немає коментаря від себе типу: "нарешті медвепутам, що програли дефакто вибори, знайшлося місце"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...