Перейти до змісту

Записки з зони: Юра Луценко

kudrom

Рекомендовані повідомлення

Юрій Луценко написав свої враження від кримінальних справ, за якими його переслідують:

http://www.pravda.com.ua/columns/2011/01/27/5842474/

Дійсно, якась клоунада, пародія на Росію з Ходорковським.

Якісь мутні звинувачення, наїзди на сина, навіть не можуть толком знайти зловживання... Хоча я і не є останнім часом прихильником Луценка, але після таких речей навпаки стаю симпатизувати. Таке відчуття, що регіони самі толком не знають, що вони хочуть. Прийшла зверху команда "посадити Луценка", а що далі робити нікому толком неясно. Правова держава, блін... Хоча, що ви хотіли, Президент дає змогу колегам відчутти "смак життя", яким він сам жив 2 строки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всьо вони знають що хочуть - не дати опозиції займатись критикою влади, перевіркою її діяльності, зайняти апазицію наданнями пояснень, нагнути так як тільки можна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

kudrom, в підтвердження твоїх слів:

БРАТА ЛУЦЕНКА ТЕЖ ВИКЛИКАЮТЬ НА ДОПИТ

Генпрокуратура викликає на допит брата Юрія Луценка Сергія. Про це повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

Сергія Луценка викликають у п’ятницю, 28 січня 2011 року, на 15.00.

"Причина виклику поки що невідома", - зазначили у прес-службі.

Як відомо, на допиті у ГПУ вже побував син Луценка.

УП
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 місяця потому...

Тим часом Луценко голодує, а прокуратура активно це заперечує.

http://www.pravda.co...1/05/4/6161974/

Але процитую позицію, з якою я в принципі згоден

http://maidan.org.ua...1304361923.html

Яка різниця, вдалі чи невдалі реформи він робив?!

До ХПГ кожного тижня, а інколи кожного дня, звертаються люди зі скаргами на незаконні дії міліції. За перші 3 місяці поточного року в міліції померло 20 затриманих. Останній випадок – в Харкові. Двох хлопців катували в обласному управлінні МВС, а коли один з них наявно став втрачати свідомість, ті, хто його катували, винесли його і товариша і кинули на лавку в парку. Хтось з перехожих викликав швидку. Але чоловік помер через годину в лікарні. В даному випадку прокуратура порушила кримінальну справу. Але в іншому випадку – коли з вікна МУ МВС м. Лозова Харківської області викинулися дві людини і від травми померли, прокуратура лише в одному з цих випадків порушила кримінальну справу проти невідомих осіб, які перевищили службові повноваження.

А в іншому випадку прокуратура справу не порушила зовсім. А ви бачили, навіть за часів Кучми побиту понівечену людину в суді, де обов’язково повинні були присутніми журналісти і правозахисники? Маю на увазі Якова Строгана. За те його і побили, що поскаржився на катування. Тобто, знайте всі: будете скаржитись – отримаєте по повній програмі. За часів Кучми така скарга коштувала б начальнику райвідділку догани, а всім катам було б непереливки. І не тому, що тоді не били. Просто витік інформації вважався непрфесійними діями з боку слідчих.

А за часів Луценка про таке, що зробили із Строганом, геть і думати було неможливо – при його представниках з прав людини у кожному обласному управлінні МВС, громадських радах, мобільних групах. Ми можемо порівняти роботу МВС за керування екс-міністра і пана Могильова, бо бачили і бачимо це наочно.

Я не вважаю Луценка вдалим міністром і чиновником, бо, на мій погляд, він взагалі античиновник за своїм психологічним складом. Цушко, який продовжував лінію Луценка з громадськими радами і мобільними групами, мав хоча б господарський досвід, якого у Луценко не було. Луценко і на посаді міністра був опозиційним журналістом.

Відбуваються речі, з якими важко змиритися. Незрозумілі з точки зору європейської демократичної країни, але цілком зрозуміли з точки зору пострадянської авторитарної...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 8 місяців потому...

Черговий свідок дав покази на користь Луценка

Печерский райсуд допросил 57-го свидетеля по делу экс-министра внутренних дел Юрия Луценко - генерала Владимира Евдокимова, который с 2007 года по март 2010 года занимал должность замминистра внутренних дел - начальника криминальной милиции. Об этом сообщает пресс-служба "Народной Самообороны". В ходе допроса свидетель заявил: «Я как юрист со стажем, кандидат наук по линии ОРД, участвовал в подготовке проекта закона об ОРД. Я не вижу абсолютно никаких законных оснований для привлечения подсудимых к ответственности». «Здесь нет никаких злоупотреблений служебным положением», - отметил свидетель. Отвечая на вопрос о праздновании Дня милиции в 2008-2009 годах, свидетель Евдокимов отметил: «Я был расстроен, что празднование проходило как торжественное мероприятие, а не празднование». Он также уточнил, что этот день определен указом Президента как праздничный, и постановление Кабинета министров не отменяет действие Указа. «Торжества тогда прошли без помпы, без фуршета. Я даже за свои средства «накрывал поляну» для ветеранов», - отметил свидетель. Евдокимов также сообщил суду, что ветераны МВД и генералы готовы собрать необходимую сумму средств, чтобы покрыть расходы на аренду зала Дворца «Украина», которые вменяются прокуратурой экс-министру Луценко как растрата бюджетных средств. Что касается выделения жилья водителю Приступлюку, свидетель пояснил, что этот вопрос - исключительно в компетенции жилищной комиссии МВД. «Комиссия сама определяет, кому предоставлять жилье», - отметил свидетель. На вопрос Луценко, известны ли ему факты совершения преступления экс-министром, свидетель Владимир Евдокимов ответил, что о таких фактах не знает. Он также заявил, что не получал незаконных указаний ни от министра Луценко, ни от третьих лиц со ссылкой на него

http://lb.ua/news/20...a_lutsenko.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Юру помаринують трохи і випустять, Юлю - дуже навряд....

то моє імхо :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...