Перейти до змісту

Потрібна порада

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є такий комп.Хочу процесор помціняти,чи на цю материнку вже не стоїть щось пхати?Хтось підскаже?

Intel Core 2 Duo E4400 2.00GHz

ASUSTeK Computer INC P5B Intel P965/G965

NVIDIA GeForce GTS 250

Опубліковано

твій проц твою відяху не нагрузить толком. Міняй на чтириядерник

відповідь не вірна процесор в розгон і  буде достатньо.

PS. я щось не бачив щоб топік стартер писав ,що він збирається монтувати відео , щоб йому пропонувати 4-х ядерний процесор, а на рахунок ігор ,так є парочка кривих портів з консолей які знають про чотири ядра, а половина даже про два ядра не здогадується.

А так як було чим більша частота тим краще , так і залишилось.

Опубліковано

твій проц твою відяху не нагрузить толком. Міняй на чтириядерник

відповідь не вірна процесор в розгон і  буде достатньо.

відповідь не вірна. Гнати проц - вихід далеко не для всіх :angry2: . Та і стабільність роботи ніхто не гарантує. Поспілкуйся з досвідченими клокерами, і кожен скаже тобі, що клокерство - це спорт, а не для повсякденного вжитку. А маркетингові "клокерські" комплектуючі - для тих, хто не тямить.

PS. я щось не бачив щоб топік стартер писав ,що він збирається монтувати відео , щоб йому пропонувати 4-х ядерний процесор, а на рахунок ігор ,так є парочка кривих портів з консолей які знають про чотири ядра, а половина даже про два ядра не здогадується.

ось. А взагалі то, 99,9% відсотків ігр на ПК в нащ час - порти з консолей, і не в кривизні діло, а в універсальності багатоядерної архітектури. І чим далі, тим більше ця тенденція входить в силу. Так, 2 ядра поки достатньо там, де нема сильно багато фізики (RPG, наприклад), але таких 2 ядра як в топікстартера - далеко не завжди вистачить. Приклад? Той же Shift на максимальних настройках інтелекту суперників потребує або 4 ядра, або 2 з частотами вище за 3 ггц. За слова відповідю. Якщо цікаво, напишу конкретніше.

А так як було чим більша частота тим краще , так і залишилось.

Так, частково ти правий. Про це я написав пару рядками вище, в цьому ж пості.

Опубліковано

Я розумію,що проц слабенький.І перше,який проц підійде до цієї материнки і друге,чи буде нормальний ефект від розгону на цьому залізі?

P.S Друге питання як би знімається,поки я писав qaster дав вичерпну відповід про розгони.

Опубліковано

Я розумію,що проц слабенький.І перше,який проц підійде до цієї материнки і друге,чи буде нормальний ефект від розгону на цьому залізі?

діло твоє. Але гнати не рекомендую нічого. Не пожалій і купи достойний проц. q6600, наприклад

Опубліковано

qaster,а скільки він на даний час коштує?І чи є сенс купляти Б\у?А так я подивився параметри і на мою стареньку материнку він якраз.

Опубліковано

qaster,а скільки він на даний час коштує?І чи є сенс купляти Б\у?А так я подивився параметри і на мою стареньку материнку він якраз.

Купити його новим проблематично, хіба десь на складах завалявся 1-2 екземплярчика. Не бійся купити б/в, просто бери на манібек і потесть в нагрузці (синтетикою, іграми) ось що знайшов + на борді пошукай врозділі продажу/купівлі.

Опубліковано

qaster,дякую за допомогу,напишу на продаж\купівлю,а нє то новий замовлю.А то знайомим на фірму позвонив,а вони-твоя мамка*ацтой*,на неї нормальний проц не стане.Давай мамку з процем купляй.Як би я затятий геймер був,а то як час є,то пограю трошки...

Опубліковано

знайомим на фірму позвонив,а вони-твоя мамка*ацтой*,на неї нормальний проц не стане.

кинь своїм знайомим цей лінк на офіційний сайт ASUSTeK, де список підтримуваних проців

Давай мамку з процем купляй.Я

Чого не зробиш, аби заробити на ближньому. "Не на***ешь - не проживешь" :)

Опубліковано

Всетаки вискажу думку на рахунок розгону і заміни на Q6600

Розго дело тонкое, материнська плата не така вже й погана і розігнати процесор Е4400 з 2ГГц  до  3 ГГц і більше може запросто , хіба що прийдеться потратитись на кулер.

почитати можна  тут і тут , а більше і для відео GeForce GTS 250 не потрібно .

а купівля процесора за дурні гроші з частою 2 ,4 ГГц , даже з чотирма ядрами  і не розганяти це просто гроші на вітер, і приріст в іграх буде тільки за рахунок більшої частоти

на 12,5% , :rolleyes:, який  буде помітний тільки в різних попугаяхметрах..

Опубліковано

а купівля процесора за дурні гроші з частою 2 ,4 ГГц , даже з чотирма ядрами  і не розганяти це просто гроші на вітер, і приріст в іграх буде тільки за рахунок більшої частоти

на 12,5% , :rolleyes:, який  буде помітний тільки в різних попугаяхметрах..

аргументуй

Опубліковано

статейка    правда старенька ,завтра пошукаю свіжіші ,  :), там можна вибирати різні процесори і в 3D Mark 05-06(в тестах графіки)  і різниця між Q6600 і Core 2 Duo E4400 тих же 11-12%.

но виводи цікаві

....А на практике большинство приложений не получило ощутимого прироста производительности. Да и компьютерные игры не прибавили в скорости. Таким образом, четырехъядерные процессоры более актуальны для производительных рабочих станций, профессионалов 3D-моделирования, и серверов начального уровня, чем для домашнего игрового компьютера.

Опубліковано

дякую тобі за статтю, 2007 року :)

шо ше характерно, вони там ганяли бідного проці тільки синтетичними тестами

Опубліковано

які поцесори такі і статті. :)

Ги, ціню твій гумор і вміння викрутитись :ok2: . Але ж ми говорили про застосування проца в наші дні :)

Опубліковано

нехай би топікстартер для початку розігнав свого проца і зрозумів, наскільки він його не влаштовує/не влаштовує.

якщо розгону до того не було - вперед і з піснею.

купити нове - діло нехитре.

ПС для qaster: стабільність і розгон АБСОЛЮТНО СУМІСНІ. просто розганяти з розумом потрібно, а не цитувати різні страшилки, не маючи власного на те досвіду.

Опубліковано

ПС для qaster: стабільність і розгон АБСОЛЮТНО СУМІСНІ. просто розганяти з розумом потрібно, а не цитувати різні страшилки, не маючи власного на те досвіду.

arrgh! :angry: Може ти поплотнєє хочеш зі мною поспілкуватися на рахунок оверства? Дозволь відрекомендуватись: перед тобою клокер зі стажем з 2006 по 2008 р. На моєму рахунку як софт, бівіс, так і вольт-мод клоки. Гнав, як ти кажеш, "з розумом", так, але в результаті зрозумів шо все одно воно того не варте, бо краще зразу купить норм. проц, наприклад, а не фіговий і гнати + платити за потужну СО зверху і молитись, шоб не вбити живлення мамки.

Це справа інтимна, гнати чи ні. І інтимна не тому, що особиста, а тому що це нікому не потрібний секас, за виключенням випадків, коли люди професійні клокери і працюють лише на рекорд. Себто, там це спорт!

Опубліковано

Спор я бачу професійний,а я до цього не дотягую.А на рахунок розгону,та трохи почитав,більше проти ніж за висловлюються.Сам лізти не хочу,а якби професіонал сказав-так,розжену,то може і погодився б.За плату,звичайно.Але маю сумніви в доцільності розгону,пишуть що впливає на стабільність роботи системи .qaster,а ссилочку твою я своїм знайомим дам,обовязково.

Опубліковано

Я б не розганяв, і друзям не радив би :) Да, побалуватись, да, на сутки, да, круто!! - але для повсякденної відповідальної роботи не використав би. Тим паче - різниця в ціні $7, немає сенсу ризикувати.

Опубліковано

Розгон ,ще раз скажу діло тонке , і при правильному підході все працює абсолютно стабільно. :rolleyes:

Я так зрозумів що процесор міняється для збільшення продуктивності в іграх і розгону не буде зовсім .

ящо врахувати що Q6600  з чатотою 2,4ГГц в продажі вже давно нема, а з рук такий процесор можна купити за 100$, та за такі гроші і ще менші можна купити нові двух ядерні поцесори з частотою 3,0-3,3 ГГц ,наприклад E5700 3GHz, E6700 3.2GHz, E6600 3.06,E6800 3.33GHz, тим більше що такі процесори материнська плата підтримує.І толку для даних цілей буде більше, но це IMHO  :rolleyes:, рішати топік стартеру.

і на кінець пару цитат і ссилок .

тут ..двухъядерный процессор на данный момент является оптимальным выбором как в силу достаточно высокой применимости к реальным задачам, так и потому, что одноядерные процессоры скоро пропадут как класс. Но о процессоре с количеством ядер более двух, стоит задумываться исключительно тем, кто совершенно чётко себе представляет, для каких конкретных задач он будет его использовать...

тут...На первый взгляд, все закономерно и соответствует давней истине: "Для игрового системного блока видеокарта важнее процессора"...

Все разнообразие двух-, трех- и четырехъядерных процессоров AMD в одном большом совместном тестировании и сравнении с процессорами Intel

трохі не по темі но прикинути чи потрібний чотирох ядерний процесор з низькою частотою можна. :rolleyes:

Опубліковано
arrgh! :angry: Може ти поплотнєє хочеш зі мною поспілкуватися на рахунок оверства? Дозволь відрекомендуватись: перед тобою клокер зі стажем з 2006 по 2008 р. На моєму рахунку як софт, бівіс, так і вольт-мод клоки. Гнав, як ти кажеш, "з розумом", так, але в результаті зрозумів шо все одно воно того не варте, бо краще зразу купить норм. проц, наприклад, а не фіговий і гнати + платити за потужну СО зверху і молитись, шоб не вбити живлення мамки.

Це справа інтимна, гнати чи ні. І інтимна не тому, що особиста, а тому що це нікому не потрібний секас, за виключенням випадків, коли люди професійні клокери і працюють лише на рекорд. Себто, там це спорт!

Дозволь відрекомендуватись - перед тобою також овер стажем з 2004 по сьогоднішній день. Щоправда, без вольтмодів, та рідкого азоту.

Але маю достатню практику розгону на повітрі.

З приводу Q6600 - у мене на роботі такий проц, працює як 8*395=3160. АБСОЛЮТНО СТАБІЛЬНО. іноді рендериться на ньому при 100% завантаженості процессора сутки-двоє. І жодного глюка.

Вдома i3 530 2930@4000 і жодного глюка.

У автора E4400, який навіть на боксовому кулері заведеться при 2,5 GHz і буде стабільним.

По пунктам:

1. платити за потужну СО - я при зміні платформи просто переставив Zalman зі старого на новий комп. Один раз купив а вже 2 рази використав. Боксовий майже завжди шумний і малоефективний.

2. молитись, шоб не вбити живлення мамки. - дуже маловірогідно. але можливо, якщо мамка мегабюджетна.

Повір, я також знаю, що кажу. І коли хтось мені доказує, що розгон - то не для постійної роботи, я такого просто не розумію. Адже практика показує інший позитивний результат.

Опубліковано

Дозволь відрекомендуватись - перед тобою також овер стажем з 2004 по сьогоднішній день. Щоправда, без вольтмодів, та рідкого азоту.

Але маю достатню практику розгону на повітрі.

Приємно, що спілкуюсь з досвідченішою людиною.

З приводу Q6600 - у мене на роботі такий проц, працює як 8*395=3160. АБСОЛЮТНО СТАБІЛЬНО. іноді рендериться на ньому при 100% завантаженості процессора сутки-двоє. І жодного глюка.

Вдома i3 530 2930@4000 і жодного глюка.

моделі мамок в студію, якшо не важко.

У автора E4400, який навіть на боксовому кулері заведеться при 2,5 GHz і буде стабільним.

це автора не спасе, а докупляти хорошу СО і гнати до потолка можливостей його камінь... не факт шо на всіх етапах все піде гладко, не факт шо поженеться вище тих же 2,4-2,5 і запрацює стабільно - тут лотерея, і ти це знаєш, якшо ти овер зі стажем, і згадані тобою гнані проци не єдині в твоєму досвіді.

По пунктам:

1. платити за потужну СО - я при зміні платформи просто переставив Zalman зі старого на новий комп. Один раз купив а вже 2 рази використав. Боксовий майже завжди шумний і малоефективний.

2. молитись, шоб не вбити живлення мамки. - дуже маловірогідно. але можливо, якщо мамка мегабюджетна.

ок, по пунктам, так по пунктам:

1. це добре шо ти купив мультисокет-мультиплатформ. Так, це розумно. На рахунок того шо бокс шумний - то це до АМД, а на рахунок інтелів, лінійки кор 2 дуо та кор 2 квад, дуал коре - там со маленкька, досить тиха, так як техпроцес камнів дозволяє. Ну і боксові СО від інтел давно вже кращі за аналогічні АМД по децибелам.

2. ні! не обов’язково мегабюджетна! на моїй пам’яті 2 вбитих P5B від АСУСя, шо належали свого часу до мідл-енду. Так шо отак.

Повір, я також знаю, що кажу. І коли хтось мені доказує, що розгон - то не для постійної роботи, я такого просто не розумію. Адже практика показує інший позитивний результат.

Вибач, але це твоя практика. Може, в тебе руки прямі дійсно, може, везло, не без того, може вкупі 2 фактори, але факт є фактом - невдалих клоків у знайомих оверів, у мене - достатньо. Та й в неті про це можна почитати, якшо не вірите - гугль в поміч.

Вердикт: автор, купи нормального камня :smile3: Бо інакше граєш в лотерею, і не факт шо якшо виграєш - то джекпот тебе задовільнить.

Опубліковано
моделі мамок в студію, якшо не важко.

Конфіг домашній

Core i3 530 rev.C2 / DDR3 TakeMS TMS2GB364D081138KE 1333 CL8 2Gbx2 / Asus P7H57D-V EVO / Zalman CNPS10X Performa / WDC WD10EARS-00Y5B1 / ASUS DRW-1814BLT / TT SkyStar S2 / PSU Antec TruePower TP-550EC 550W / Win7x64

збирався під тишу (що вважаю майже досягнуто) + розгон, коли доводиться вдома щось важке зробити + подальший апгрейд.

проц гониться до 4,4 GHz, але то вже при значно задраній напрузі. і тепловіддача зростає до 60...63

повністю стабільним та досить прохолодним є при 4 GHz, що і виставлено як профіль в БІОСі.

Конфіг робочий

Q6600@3200 / DDR2 OCZ 2RPR1066 1Gbx2 + 2Gbx2 / Asus P5K Deluxe b0705 / Zalman 9700NT / Radeon 1950 512Mb Sapphire Pro / Seagate NS Series 1Tb RAID0 / Case Fulltower Chieftec CA-01SL / PSU Thermaltake 750W W0116RU / Canopus Edius NX PCI-Express / Win7x64

Вердикт: автор, купи нормального камня :smile3: Бо інакше граєш в лотерею, і не факт шо якшо виграєш - то джекпот тебе задовільнить.

я просто рекомендую авторові перед покупколю чогось нового спробувати, хоча б ненадовго, виходячи з наявного заліза розігнати свій процессор.

тоді він сам зрозуміє, чи йому потрібен апгрейд, чи ні.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...