Lyud04ka Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:13 #1 Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:13 Співробітники управління Держслужби з боротьби з економічною злочинністю затримали доцента кафедри маркетингу і менеджменту ЛНТУ Віктора Остапенка – його підозрюють в отриманні хабара.Як повідомляє «Волинь-нова» , у правоохоронні органи надійшла заява від студентів Луцького національного технічного університету.Вони повідомили, що за успішне складання іспиту викладач вимагає певну оплату. Майбутні фахівці змушені були зібрати майже 2 тисячі гривень і вручити їх доценту.Після екзаменів працівники міліції виявили в Остапенка мічені гроші.Прокуратурою міста Луцька порушено кримінальну справу за фактом отримання хабара. Запобіжним заходом для підозрюваного обрано підписку про невиїзд.Волинські новини
speaker Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:17 #2 Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:17 ..якщо з таким ентузіазмом братися до справи, то тре добрячу частину викладацького складу посадити за грати /чи яка там відповідальність за це має бути/..
talja Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:27 #3 Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:27 Знаю його, викладав в мене 2 роки тому. І самі ми в нього здавали, не платили. Взагалі таке правило є: ніколи ніхто не настукає на викладача, в якого можна самому здати. А якщо студенту ліньки вчити і ще й заплатити шкода, то "стукати" якось не зовсім хороше. Крім того, найбільша імовірність, що все було сплановано заздалегідь і не тільки студентами. Розсмішило мене "Майбутні фахівці змушені були зібрати майже 2 тисячі гривень і вручити їх доценту". Ну не вірю я, що ніяк тим майбутнім фахівцям не хотів викладач ставити Порахуйте самі, це ж якщо в групі нехай 20 чоловік по мінімум, це виходить, що здавались по 100 грн. Доцент не став би за 100 грн., або і менше валити студента, якби той знав предмет. Тому випливає висновок, що хотіли халяву, яка не пройшла, от і на зло настукали. Я не виправдовую викладача, бо не знаю на 100 %, що сталося, просто в нас він вимагав, його навіть трошки боялися, але вчили і здавали самі.
Kusya Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:36 #4 Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:36 через тижня два вийде і далі викладатиме і так само далі братиме гроші. не він перший не він останній попадався.
speaker Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:39 #5 Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:39 .... найбільша імовірність, що все було сплановано заздалегідь і не тільки студентами. Розсмішило мене "Майбутні фахівці змушені були зібрати майже 2 тисячі гривень і вручити їх доценту". Ну не вірю я, що ніяк тим майбутнім фахівцям не хотів викладач ставити Порахуйте самі, це ж якщо в групі нехай 20 чоловік по мінімум, це виходить, що здавались по 100 грн. Доцент не став би за 100 грн., або і менше валити студента, якби той знав предмет. Тому випливає висновок, що хотіли халяву, яка не пройшла, от і на зло настукали. Я не виправдовую викладача, бо не знаю на 100 %, що сталося, просто в нас він вимагав, його навіть трошки боялися, але вчили і здавали самі. ..ну да, погоджуюсь. здати предмет самому можна майже в кожного викладача, нехай і з невеликими проблемами і нервами , і походити прийдеться... та все ж реально.
talja Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:39 #6 Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:39 через тижня два вийде і далі викладатиме і так само далі братиме гроші. не він перший не він останній попадався. це точно, скільки разів ми чули, що когось затримали, але в кінцевому результаті всі виявлялись невинними навіть з міченими грошима.
Witiok Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:41 #7 Опубліковано 6 Квітня, 2010 в 21:41 Я ще не зустрічав таких викладачів які би ризикували казати студенту хоч-не хоч а плати, хто вчиться тому йдуть на поступки і немає таких груп де б не було таких що вчаться. . . тепер ці студенти певно будуть здавати все як належить по всіх правилах і вимогах і їм на користь це не піде, багатьох і вигнати можуть(ну або на повторний курс). Переконаний що більшість із тих хто причетний до "викривання" викладача не дуже приділяють уваги навчанню.
floor Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 05:19 #8 Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 05:19 Щось невіриться, щоб так просто студент написав заяву, бо справді я незустрічав таких викладачів, яким без грошей здати неможливо. Нестав би він пиляти гілку, на якій сидить А, от те, що опинився не в тому місці, не в той час, і наші доблесні мусорки міліціонери прижали, цілком можливо.
MrVes Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 05:45 #9 Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 05:45 Була в ЛДТУ колись викладачка англійської, у якої запис коштував 15-20$ і платили усі (відмінники теж аби не зіпсувала диплом). Брала вона близько 2-х років, а потім закрили на довго. В це тяжко повірити, але так а ситуація мала місце. Звичайно це скоріше виключення ніж правило, але все таки ... А, от те, що опинився не в тому місці, не в той час, і наші доблесні мусорки міліціонери прижали, цілком можливо. Не в тому місці і не в той час і не з тими крапленими грошима ))))
floor Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 05:59 #10 Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 05:59 Я мав на увазі студента.
MrVes Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 06:05 #11 Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 06:05 Я мав на увазі студента. Заставити студента здати викладача фактично не можливо. Та й самі студенти йдуть на це коли виникла патова ситуація з не чесним викладачем. Звичайно потім усі знають хто настучав. Теоретично ганьба їм і зневага, от тільки вчитися їм стає значно простіше до самого кінця навчання. Ніхто їх не пресує навіть якщо знаннями не дотягують
Kusya Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 07:28 #12 Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 07:28 Щось невіриться, щоб так просто студент написав заяву, бо справді я незустрічав таких викладачів, яким без грошей здати неможливо. Нестав би він пиляти гілку, на якій сидить А, от те, що опинився не в тому місці, не в той час, і наші доблесні мусорки міліціонери прижали, цілком можливо. Угу а 50 студентів одночасно написать заяву. Викладач то вийшов і списочок у нього......... і грошей тепер не візьме у них точно. Ой як добре предмет знатимуть цей.. Ну якшо чесно платить той хто ліниться. По своїй практиці доказано, шо можна здати в любого викладача.
DarkMonk Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 08:15 #13 Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 08:15 Теперь эти 50 долбо..ов , станут самыми умными .... потому как , даже если этого препода не отпустят, другие снимут с них 3 шкуры, теперь до пенсии будут учиться и если кому то повезёт закончить то в лучшем случае с синим дипломом
MrVes Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 09:31 #14 Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 09:31 Теперь эти 50 долбо..ов , станут самыми умными .... потому как , даже если этого препода не отпустят, другие снимут с них 3 шкуры, теперь до пенсии будут учиться и если кому то повезёт закончить то в лучшем случае с синим дипломом Нічого їм не буде. Викладач може втратити і роботу і свободу, а студент в крайньому випадку переведеться в інший вуз. Викладачі такі групи (студентів) не чіпають, аби не стати наступним, до кого приїдуть не дуже усміхнені хлопчаки у формі (спостерігав таку ситуацію в ЛДТУ на прикладі групи СГ машин). Під час навчання на ФПП в ТАНГ потрапив в групу яка відзначилася на "першому" курсі - до кінця "навчання" самим страшним хабаром було 30 грн. на іспит, хоча паралельна група платила і по 100-150. Свято було не моє, але я отримав масу задоволення - щось вчив і сам писав курсові, а до того розповідали, що все купувалося у викладачів.
Zerotul Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 13:46 #15 Опубліковано 7 Квітня, 2010 в 13:46 Не умеют люди брать взятки
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.