Перейти до змісту

Проблеми з вінчестером Maxtor

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

"Полетів" вінчестер Maxtor на 80 гіг. Суть проблеми:

1. При загрузці ХР з іншого вінчестера (в мене їх 2 на компі) відбувається дужа помітне сповільнення самого процесу.

2.БІОС бачить вінчестер а ХР бачить як диск тільки при спробі його відкрити після довгої паузи видає інформацію що диск не форматований. Хоча раніше данні на нього нормально були записані.

3. При підключенні в процесі роботи компютера диск не видно.

4. Скандиском провірити не вдається, а Вікторія перевіряє.

Підозри проблеми:

1. Блок живлення не може нормально розкрутити вінт (хоча навряд).

2. Злетіла нульова дорожка (перепрошивки до них в неті не найшов:(((( ).

Підкажуть БУДЬ-ЛАСКА що можна зробити в даній ситуації і чи є шанси врятувати дані?????

Опубліковано

где ? в начале диска ? ну если в начале то может быть что таки запорчена 0 дорога... пробуй слить инфу если есть.. если нету - форматируй - неплохо форматить виндовым инсталятором.. в режиме полное форматирование.. оно автоматом отмечает битые сектора..

а перед етим попробуй в MHDD провести скан с Erase и (если при следующем скане беды останутся - зделай скан+ remap ) а потом формать виндовым инсталятором... как отформатится просто прерви установку винды .. и пробуй пользовать в виндах .. хотя сам понимаеш винт не жилец видимо - и будет доставлять неудобства ...

Опубліковано

1 з початку. Інформація є але злити її нема як оскільки диск не відкривається ХРіхою. Всі ц іпроцедури приведуть до повного знищення інфи а хотілося б її хоч частково врятувати! Акроніс чи проги такого типу не допоможуть?

Опубліковано

Я так підозрюю що вінт загубив інформацію про те в якій файловій системі він відформатований.

Звичайно можна його заставити признати цей диск змінивши тип файлової системи за допомогою Acronis, але то не завжди допомагає. Використай R-Studio для витягування даних, а потім відформатуй.

Опубліковано

ну сам понимаешь советовать что-то нельзя, если тебе дорога инфа то лучше не трогать...

хотя есть один вариант - есть прога ghost (в аттаче )

если знаешь немного инглиша - делай ею полный образ проблемного винта - на другой винт, из доса естественно...

потом пробуй открыть под виндой етот образ и снять с него инфу .. не факт что получится конечно...

!!важно!! не перепутать в гоусте когда тыкаешь что куда сохранять... можно случайно форматнуть винт...

проги для восстановления советовать не буду ибо не встречал такой чтобы был реальный толк и чтобы простой юзер смог с ними разобраться...

вообще конечно дальнейшие действия зависят от того насколько дорога тебе инфа.. или ее потеря.. я бы например отнес винт куданибудь на сервис.. или толковому комраду с опытом в таких делах.. мне например .. но последнее время несколько занят...

кроме етого еще могу посоветовать воспользовать скандиском из винды семерки - недавно востановил им весьма покоцаный винт - причем прога работает прямо не выходя из винды... пробуй..

Ghost__v11.5.0.2113.rar

Опубліковано

На рахунок файлової системи, у властивостях пише RAW 0 ємність 0 занято.

А про сервіс відновлення: скільки коштує така процедура і де її в нас роблять?

Опубліковано

ну если с гарантией то зачастую цена сопоставима с ценой винта и более .. если инфа не критична то можно и на коленке пробовать чинить.. и там и там риск .. но в первом случае гораздо дороже.. у нас вроде етим профессионально никто не занимается... тока в киеве..

Опубліковано
на коленке пробовать чинить..

мммммм на коленке???? це як???????

Щойно позвонив друг, в нього цей вінт засмердів паленою пласмасою і вінда взагалі не пускалась з ним. Шо то за зараза?

Опубліковано

ну я имею ввиду местных компьютерщиков , сервисников, знакомых, тд ..

инфа насколько ценная на нем?

епте если паленым потянуло .. то можно его хоронить..или на зеркальце разобрать ..

именно етот случай и называется "на коленке" .. :)

Опубліковано

Вот блін і купляй барахолку добре шо гарантія ше є! Помниться мені колись в мене вже він подимлював, я тільки не знав що то. Інформація не цінна сама по собі просто довго шукана і збирана:(((((

Опубліковано

если на гарантию понесеш - главное не рассказывай ничего лишнего - мол пришел , включил - не работает.. и всё.. если будешь еще чтото уточнять - ето лишний повод отказать тебе в гарантии .. и запах паленого тоже не очень хорошо...

Опубліковано
На рахунок файлової системи, у властивостях пише RAW 0 ємність 0 занято.

А про сервіс відновлення: скільки коштує така процедура і де її в нас роблять?

так і є - злетіла файлова система. можна як я казав спробувати Acronis`ом змінити тип файлової системи на той який був реально, але такий фокус не завжди виходить.

а прога R-Studio - проста у використанні, працює з Windows і розібратись з нею легко.

Так що рекомендую з диску витягнути необхідні дані, а вже потім експериментувати.

Опубліковано

Все вінта можна хоронити при підключенні смердить і видно що підгорів один з мікропроцесорів! Спасибі всім за поради!

Опубліковано

Якщо "злетів" MBR, то можна попробувати покористуватись або Acronis або System Rescue CD. Цими утилітами можна знайти розділ на вінчестері і повністю його відновити. R-Studio не поможе, так як всі файли вона не відновить

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...