Banzai Posted February 20, 2010 Share #1 Posted February 20, 2010 Пісня яку любив співати і сам Нестор Іванович. Національний склад у військах Батька Махно був дуже простим: 98%-українців, 2%-решта. Нестор Іванович вільно розмовляв як українскою, так і російською мовами. В своїх мемуарах будучи в Парижі шкодував що його роботи не були перекладені українською мовою. «Нічого не маючи проти варіантів на різних мовах, де люди гарно виконують цю пісню, поміж тим горджусь що БОГ поміг мені знайти і заспівати цю пісню де бється серце, де живе душа. Велика сила духу, козачий характер мого народу.» Тарас ЖитинськийP.S. Пісня була записана в 1997 році під час етнографічної експедиції на півдні України Олександром Грибом. Фільмована на Львівському телебаченні 2007 році режисером Софією КохматІ. Як батько заграє, ворог враз ридаєТо є іти до кого молодому козакуЧервоні ліворуч, білії праворучА я піду до Батька на гражданськую війнуЛюбо, братці, любо, любо, братці, житьЗ нашим отаманом не приходиться тужитьІІ. Із-за балки лунко, лунко в берегиВдарили одразу короткі батогиБатько нахилився, коня у кар`єрВисікти сволоту, — цівку плечем вперТай-дай, та-да-да, тай-да-да-да-даІІІ. А першая куля, а першая куляПорснула по мені, та спасли ремніА другая куля, а другая куляРанила коня ще засвітло дня Любо, братці, любо, любо, братці, житьЗ нашим отаманом не приходиться тужитьІV. А третяя куля, а третяя куляЦілила в мене, — мого коня минеЯк терпець урвався, то не налякатьТільки дотягнуться, а на смерть начхатьТай-дай, та-да-да, тай-да-да-да-да…V. Не сумуйте, Батьку, нічого пенятьТі, хто винуваті, — вже навіки сплятьА що не владнали, та не домайстрювалиБуде того зілля нашим дітям дорубатьЛюбо, братці, любо, любо, братці, житьЗ нашим отаманом не приходиться тужитьVI. Годі на сьогодні, браття, храбруватьКоні потомились, хлопці хочуть спатьНічого не шкода, ні врага-іродаШкода тільки волі та буланого коняЛюбо, братці, любо, любо, братці, житьЗ нашим отаманом не приходиться тужитьЛюбо, братці, любо, любо, братці, житьЗ нашим отаманом не приходиться тужитьТай-дай, та-да-да, тай-да-да-да-да…чето не тянется вроде .. копия ftp.lm.lutsk.ua/Music/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.