Перейти до змісту

Помер Мілорад Павич


Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

Колись із зачаруванням прочитав Останню любов у Царгороді, вишукану і прекрасну як мереживна різьба на старовинній речі

RIP

На 81 році життя помер знаменитий сербський поет, письменник, перекладач та історик сербської літератури, винахідник концепції інтерактивної літератури Мілорад Павич.

Про це інформує ТСН.

Мілорад Павич народився 15 жовтня 1929 року в Белграді в сім'ї скульптора і викладачки філософії. У 1949-1953 роках навчався на філософському факультеті університету Белграда, пізніше отримав ступінь доктора філософських наук у галузі історії літератури в загребському університеті.

Перед тим як повністю присвятити себе літературній творчості Павич деякий час викладав у різних університетах (в паризькій Сорбонні, у Відні, Фрайбурзі, Регенсбурзі та Белграді).

Його перша поетична збірка ("Палімпсести") була видана у 1967 році. У 1971 році був опублікований наступний віршований збірник "Місячний камінь".

Світову популярність Павичу приніс роман "Хозарський словник" (1984), який став бестселером.

Його книги перекладені багатьма мовами.

Павич працював у газетах, писав критичні замітки, монографії з історії давньої сербської літератури та поезії символізму, перекладав вірші з європейських мов.

У 1991 році увійшов до складу Сербської академії наук і мистецтва. У 2004 році був номінований на Нобелівську премію з літератури. Павич володів російською, німецькою, французькою, кількома стародавніми мовами. Перекладав Пушкіна і Байрона на сербську мову.

(с)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...