Перейти до змісту

Эффективные способы борьбы с ГАИшными видеокамерами

alex1973

Рекомендовані повідомлення

сьогодні було зроблено рейд по Волі, від ЛНУ до ЦУМу (збоку челентано) стоїть знак "Стоянка заборонена" і ще діє знак зупинка маршрутного транспортного засобу, яка також забороняє парковку в радіусі 30 метрів. Декількох пов'язали. Паркуйтесь в дворах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 190
  • Створено
  • Остання відповідь

Вчора зелений Хфольцваген був замычений на парковій під старою податковою. Спочатку марда була в сторону дубнівської, після обіду повернувся до старого базару. Стояв в кишенці на зупинці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сань, вопросы

1. сколько раз ты ездил не в трезвом состоянии за рулем?

2. сколько у нас дорог,на которых можно привешивать скорость 60км?(в общей сложности 10-15км со всего Луцка). и из-за этих пару км нада переписывать правила,или устанавливать знаки?

3. Зимой(когда скользко) ты тоже сможешь лететь 80 км по карпено-карого,и вовремя остановиться(синяков по дороге с собственного опыта видел с пару десятков,особенно в ночное время)?

п.с. Ещё года не прошло как знакомый насмерть збил человека,причем не нарушая правила(трасса Ровно-Луцк)!!!Я к чему: с сердцем уже у него проблемы (ясно потрясение не из слабых). А прикинь ты не дай бог нарушая правила и когото ... :lopata: (тьфу-тьфу) недай БОГ! Нужны ли тебе эти проблемы!?Езди по правилам!!!и не выдумывай не какой "защиты"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шо за брэд ти несеш,-виїхав на автобан на велосипеді? Ржу німагу, нафіг на велік сідати коли правил дорожнього руху не знаєш? Візір врятує не чиєсь життя а підвищить статистику виявлення "порушень" ПДР+бабло халявне в казну+личкі на пагони ДАЙцям і все. Сфоткав - зупини, випиши протокол, наклади штраф, а не сиди рукою махай з візіром - плюс 2 або й 5 км/сек до швидкості водія,- от в чому справа.

А от тут не треба. Не придирайся до слів. Я свідомо порушував правила і заплатив за це штраф. Цей приклад я навів у противагу аргументу шо тіпа "я ж не створив небезпечну ситауцію.... за що мене?" І не рівняй велосипед з автомобілем. Велосипедист в гіршому випадку може когось налякати сильно. А автомобіль..... самі знаєте.

А стосовно "зупини - оштрафуй" не тут то і було. А як же хабарництво? Сфоткав - зупини, поговори, перетри, отримай бабос і порушуй далі....... Що гірше?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мої 5 коп....

ціквим залишається той факт, що

у мене є знайомий, людина похилого віку...

жодного разу скільки я його знаю він не перевищував швидкість на своєму

ваз 2108

а тут зовсім нещодавно прийшли фоточки

де його машина і перевищення - 110 км/год...

Васильович просто був готовий їх застрелити

адже за все життя його максимальна швидкість становила 90 км/год

коли він їхав в Рівне....

Пішов подавати скаргу, що

так і так, справді там був, але швидкості не перевищував....

Все марно!!!

І як після цього не понасипати їм цвяхів????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я всетаки рахую, що наша міліція нас не береже, а толку фоткати машину якщо вона по місту 110 їде, а потім коли виписуватимуть штраф окажеться шо таких номерів не зарейестровано, та ше й виявиться шо через квартал водій, будучи на підпитку збив когось, і що їхня фотка варта??? ГА?

думаю 80 відсоткив у випадку таких листів тра подавати в суд, адже в нас суд самий гуманний суд у всьому світі.... от він і скаже хто правий а хто ні....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТУТ дещо детальніше про Візири ... + деякі думки з приводу як доказати свою правоту ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і ше цікавий момент =)

невже візир міряє швидкість суперточно ? невже нема похибки в 2-5 а то і в 10 км/ч ....

нада би поритись .. а то тут я шось такого не читав ніде =) ше один "лучік надєжди" так сказать ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Велосипедист в гіршому випадку може когось налякати сильно.

і з того переляку можна сильно крутонути руль в ліво\право\натиснути на гальма ітд

А автомобіль..... самі знаєте
невже візир міряє швидкість суперточно ? невже нема похибки в 2-5 а то і в 10 км/ч

в неті є інструкції до візира (навіть внас на форумі проскакували), там чітко вказана похибка вимірювання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

угу ... вже знайшов ... +/- 2-3 км/ч ....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Технические уловки могут использовать не только гаишники, но и водители. Чем оперативнее правоохранители осваивают современные технологии, тем быстрее люди учатся им противодействовать.

До средств фото и видео фиксации гаишники добрались относительно недавно. Всего полгода назад был принят закон, разрешающий применение технических средств фиксации нарушений. За этот период только в Киеве успели установить больше сотни камер видеонаблюдения (список мест) по всей стране их навешали уже несколько тысяч.

Нарушения, зафиксированные камерами слежения, обрабатываются и присылаются нарушителям заказными письмами. Соответственно первый и самый простой способ уклонится от оплаты штрафа - не получать письма. В таком случае «Укрпошта» отправит конверт с фотографией обратно в ГАИ, а там в свою очередь будут ждать, когда нарушитель обратится к ним, например, для проведения техосмотра. Учитывая финансовое состояние страны и огромный риск дефолта, через несколько месяцев сумма штрафа может оказаться просто символической.

Второй способ - экстремальный. Его активно используют малолетние «мажоры». Если автомобиль достаточно быстрый, они просто снимают номера и гоняют по ночному городу без правил. Камеры в таком случае бессильны, да и гаишники на стареньких ВАЗ 2107 и стоковых Mitsubishi Lancer X не могут догнать любителей экстрима. Стоит напомнить, что этот способ - незаконный.

Те, кто не любит всплесков адреналина, мирно прячут номера своих автомобилей, с помощью разных уловок. Самая простая - использовать природные богатства. Сейчас очень часто можно встретить машины с грязными номерами, иногда из-за кусков грязи вообще не удается их обнаружить. Также для скрытия номеров можно воспользоваться, например, кленовым листочком или куском газеты, который «случайно» прилип к номерному знаку.

Далее следуют технические уловки. Самая гениальная - закрепить номерной знак, таким образом, чтоб он становился горизонтально под воздействием набегающего потока воздуха. Сделать такое приспособление относительно просто, и закон не нарушатся. Но есть и недостаток - уловка работает только на большой скорости.

Есть устройства, отстреливающие номер вверх на 90 градусов, и так называемый «акулий плавник» - зеркальная пластина, которая устанавливается посреди номерного знака. Однако они не столь эффективны и о их практическом применении в нашей стране пока ничего не известно.

Поляризационные фильтры, SPY-рамки, рамки с глянцевой крышкой и специальные спреи, которые можно приобрести на авторынке или в интернетмагазинах, не стоят потраченных денег. Их неэффективность доказали коллеги-журналисты испытавшие их с помощью гаишного прибора «Визирь».

Более действенными являются рамки, темнеющие при подаче электрического тока. Во всяком случае, обычный цифровой фотоаппарат (по такому же принципу работает «Визирь») не смог зафиксировать номер под включенной рамкой.

Еще один метод - использование GPS навигатора с картой, на которой обозначены места установки камер. В таком случае придется действовать по принципу предупрежден, значит вооружен, просто не нарушать там, где установлены камеры.

Один из самых эффективных методов для езды без штрафов - антирадар, точнее радар детектор. Правда он срабатывает только на те камеры, которые оборудованы датчиком скорости, но его приобретение вполне оправдано с экономической точки зрения. Стоит отметить, то превышение скорости - наиболее распространенное нарушение. Согласно данных ГАИ, с начал года зафиксировано 481017 нарушений скоростного режима. Только на любителях быстрой езды ГАИ заработает около 150 млн.грн.

Ярослав Новиков

http://autonews.rbc.ua/firstlook/2010/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прийшов знову лист, проте вже порушення правил зупинки (стоянки)...

але дуже багато нюансів, і тут я розумію, що потрібно боротись не з камерами а з працівниками ДАЇ..

шо й будемо робити... знову подаватиму позов до суду..

дістали вони вже мене - третій позов буде...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хоч по одному позову є рішення суду?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зранку бірюзовий Деу (АС3695АТ )стояв при в'їзді в Луцьк зі сторони Дачного, там два пі....са в цивільному всіх "снімали", напевно і мене засняли, шкода що факуна запізно показав, а то б суді фотка пройшла б на ура :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене нема...поки боримся... в знайомого є але там в авто керувала інша особа, то його позов задовільнили, от тільки не питав чи переписали постанову тому хто в той момент керував...

будуть в мене рішення я відпишу обовязково, але думаю це буде десь за півроку (судячи з того що в мене зараз йде слухання теж по справі ДАЇ, правда за те що зупинили по трасі Київ-Чоп на простий радар.. я подав заяву в грудні, а засідання 2 квітня - попереднє було в лютоуму).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в какой суд подавать? Луцький міськрайоний? Или лучше начальнику подразделения.

ЗЫ Вот заготовка позову

Anti_Vizir.doc

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А в какой суд подавать? Луцький міськрайоний? Или лучше начальнику подразделения.

ЗЫ Вот заготовка позову

Anti_Vizir.doc

згідно закону, та того що написано в то можна оскаржувати: у вищому оргнані (на скільки я розумію звернувшись до начальника ДАЇ), районному (міському) суді (я так розумію за місцем проживання), прокуратурі - думаю це остання інстанція, але найбільш впливова для нашої рідної міліції, ще не пробував, проте як прийде ше одна постанова, обовязково піду в прокуратуру...

Думаю краще в суд.... з одного боку позитив, а декому негатив - процес затяжний, в залежності від кількості справ на розгляди у суді... хоча остаточне рішення за Вами, можливо хтось шось інше порекомендує...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знайшов ще такі поради:

Чтобы не стать легкой наживой для ГАИ, советуем несколько маленьких хитростей:

– сообщение о правонарушении приходит с уведомлением. Если его не приносит почтальон, за письмом следует отправиться в почтовое отделение. Если вы водитель и не ждете ни от кого подобных писем, просто никуда не ходите. Через месяц эти письма возвратятся в ГАИ,

– старайтесь, по возможности, ехать в середине группы машин. «Визир» в такой ситуации на ваше авто не среагирует,

– сотрудники Госавтоинспекции имеют право фиксировать правонарушения только в специально установленной зоне наблюдения. При этом, на данном участке должны быть установлены соответствующие предупредительные знаки. Об этом говорится в законопроекте №4137 «О внесении изменений в отдельные законодательные акты (относительно предупреждения об использовании средств фото — и видеонаблюдения за участниками дорожного движения) »,

– в «письме счастья» должен быть указан и номер прибора, зафиксировавшего нарушение, и сведения об инструктаже, который обязан пройти пытающийся вас оштрафовать инспектор. Если этого нет, постановление можно и нужно обжаловать,

– съемка может производиться только с движущейся машины, которая ни в коем случае не может принадлежать частному лицу (например, тому же инспектору) – это может быть только служебная машина ГАИ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЗЫ Вот заготовка позову

Anti_Vizir.doc

Почитав заготовку,-корисна річ. Цікаво які рішення будуть прийматися в суді по цих справах. В кого є - обовязково відпишіться на форумі в деталях!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нужно еще чтоб Yarchik заценил заяву и подсказал как и куда правильно засылать ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю, не знаю... кожна ситуація по-своєму унікальна. Сьогодні здав свій позов у суд: виїхав з населеного пункту - від знака проїхав метрів 50-80, швидкість була 90 км/год, і мене зловили "Візирем" ("Візир" показав 93 км/год): видно фото автомобіля, номер, і знак населеного пункту за автомобілем. Звичайно, перебуваючи за межами населеного пункту, я не погодився зі штрафом в 300 грн, і оскаржив постанову. Менти вважають, що зловили мене в населеному пункті, але це неможливо - адже на фотці добре видно, що я залишив межу села. Крім того, в населених пунктах їжджу до 80 км/год.

А в ці заготовці не все так класно - особисто я з неї використав відсотків 15. Ст. 14-1 передбачає не лише автоматичну фіксацію, та й інші нюанси тільки на перший погляд такі "правильні".

Кожну ситуацію по-своєму треба розгрібати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі, відносно самого фото, прийшло вже дві посатнови та в графі до постанови додається пусто, тобто можна стверджувати, що фото нема... я навіть вирішив поїхати особисто в ДАЇ, для того щоб взяти ті фото...

а то мало лі чо...

завтра їду, бо там прийомні дні понеділок, середа, пятнийця з 15 до 18-00.... дивно шо так мало часу приймають громадян, напевне сильно зайняти виписуванням незаконних постанов...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зранку бірюзовий Деу (АС3695АТ )стояв при в'їзді в Луцьк зі сторони Дачного...

сьогодні фотокореспонденти газети "гони бабло" стояли десь біля 16.00 на рівненській, навпроти іскри

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щойно їхав по вул. Володимирській - бірюзовий Деу (АС3695АТ) стоїть біля заправки (кажись АНП), якзаз за поворотом, як їхати від Луцьккондитера.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...