Ridec7 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 12:40 #1 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 12:40 Чи є люди, які толково займаються перемоткою трансформаторів? На даний момент цікавить трансформатор з ІБЖ зібраного на VIPer12A, первинна обмотка ціла, вторинна згоріла, фото прикріпляю , цікавить час і ціна.
popskiller Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 17:16 #2 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 17:16 Разве он ремонтопригодный ? С виду не разборный , а значит полная замена !
Ridec7 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 17:51 Автор #3 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 17:51 це трансформатор з модуля управління холодильником гореньє, напруги на вході і виході не відомі (хіба приблизно), якщо хтось матиме, то я буду тільки за, але знайти такий буде важко.. схем на модулі не має, тому і шукаю варіант перемотки.. був у мене товариш з Радехова, зараз я з ним втратив зв*язок, так він такі перемотував... феритовий сердечник складається з двух склеєних частин, а далі знімав ізоляційний скотч і на спеціальному пристрої (саморобному) розкручував обмотки рахуючи витки, а потім таку ж кількість намотував новим.. нова ізоляція скотчем, фум стрічкою, або якщо зовсім брутально, то папером і склеювання сердечника.. хто перемотує - той знає...
S30 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 17:56 #4 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 17:56 Дивись типову схему вайпера. ПС Транс взагалі розбирається, пошукайте способи в мережі.
Ridec7 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 18:03 Автор #5 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 18:03 Дивись типову схему вайпера. ПС Транс взагалі розбирається, пошукайте способи в мережі.Відредагував попереднє повідомлення.. знаю, що розбирається) Типових схем багато) на вайпері БЖ і в двд плеєрах і в супутникових ресиверах і т. д. , а от трансформатори різні, в залежності від необхідності живлення кількість обмоток вторинних і первиних і т. д. Сам ніколи не мотав.. шукаю професіоналів, якщо не знайду можливо спробую, але спочатку все ж хотілось найти спеціаліста..
S30 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 18:45 #6 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 18:45 Схему змалювати година-дві, тестер і лупа. Типових схем не так багато.Щодо обмоток. Транс швидше з типових. Обмоток первинних одна і залежно від схеми може бути обмотка контролю напруги (зворотній звязок).Вторинна за потреби від одної і більше, але скоріше дві (з фото) якщо нема середньої точки то напруга живлення схем і комутації. Щоб згоріла вторинна то потрібно щоб схема пішла в жорстке КЗ.Транс точно перевірили вірно?Змальовуйте схему.
Ridec7 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 19:06 Автор #7 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 19:06 Схему змалювати година-дві, тестер і лупа. Типових схем не так багато.Щодо обмоток. Транс швидше з типових. Обмоток первинних одна і залежно від схеми може бути обмотка контролю напруги (зворотній звязок).Вторинна за потреби від одної і більше, але скоріше дві (з фото) якщо нема середньої точки то напруга живлення схем і комутації. Щоб згоріла вторинна то потрібно щоб схема пішла в жорстке КЗ.Транс точно перевірили вірно?Змальовуйте схему. вторинні дві, правильно кажете - одна дає живлення на комутаційну панель (екран з кнопками), інша на платі в звязці з КА431 вона ж TL431 - звоняться нормально по 0,8ом і 1,2ом відповідно (точність вимірювань не дуже, так як цифровий мультиметр), на рахунок первинних не впевненний так як взагалі не звоняться, 4 контакти підключені через чотири 1-амперні діоди типу 4007 і один контакт йде по мінусу я так розумію, то ізолююча обмотка, але все ж не зовсім розумію як мені це допоможе?) на вторинній одна з напруг скоріш за все 5В інша, знову лише за здогадками в районі 12В а з первинними хз. криву замальовку маю змальовував одразу на майбутнє..
S30 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 19:52 #8 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 19:52 Щось ніхріна не зрозумів.В першому пості пишете вторинна згоріла.В останньому первинна.Змальовуйте схему і звіряйте з типовими тоді простіше орієнтуватися.
Ridec7 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 19:56 Автор #9 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 19:56 в першому пості очепятка... весь день сижу колупаюсь в ремонтах, під кінець вже погано соображаю..) припустімо схему знайшов... як визначити необхідний мені трансформатор?) шось ніяк в толк не візьму..) може вже спати пора...
S30 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 20:01 #10 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 20:01 Схема дасть змогу зрозуміти що спалило трансформатор.Варіантів заміни кілька.1. Перемотати.2. Знайти скажім на ібеї по партномеру (стікер на трансі), Правда шансів мало.3. Підібрати схожий.
Ridec7 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 20:09 Автор #11 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 20:09 там вигоріла ціла цепочка сама VIPer, резистор по VDD, конденсатор, оптопара і т. д. , що саме цікаве діоди цілі.. схема схожа до цієї.. тільки трішки спрощено тут http://forum.cxem.net/index.php?showtopic=118809 усе поміняно, необхідно лише трансформатор.. мотати імпульсники, то ще той геморой, тим більше якщо ніколи їх не мотав..) знайти не знайшов.. і теж думаю, що шанів мало, а от щоб підібрати треба знати, що і на яку первинну приходить... ) якось так.. тому шукаю тих хто візьметься перемотати) але дякую за відгук..) може будуть ідеї буду радий вислухати!
S30 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 20:16 #12 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 20:16 На здоровя.Бедете ставити вайпер беріть 22-й. Він потужніший. Але ці мікрухи (що 12, що 22) капризні і гарячі.Якщо є можливість зробіть БЖ на чомусь іншому, або вмонтуйте готовий від іншого виробу. ПС Мотаються як і звичайні.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.