Перейти до змісту

Монтаж дерев'яних балок перекриття

keepo

Рекомендовані повідомлення

Стіни - газоблок. Залитий монолітний пояс. Прийшов час класти балки перекриття.

Цікавить як правильно їх кріпити. Ніде не бачу жодних кріплень. Балки просто кладуть і обмуровують, причому навіть газобетоном, а не цеглою. (приклад на фото). Так можна робити? Балка ж "грає" блок потім не ломає, як підлогу стелити (навіть якщо вона має хід по обмотаному руберойду)?

a41b0d54ef74ff88ebfd89af22520f7b78.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також знайшов ось такий варіант (тільки замість арматури у мене монолітний пояс)

Хтось з практиків може сказати наскільки він пов'язаний з реальністю.

derevyannoe-mezhetazhnoe-perekryitie.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Власне, технічне рішення (з підписами конструкторів та інжинерів) від аерок.

журнал технічних рішень тут

А то по форумах і від майстрів уже стільки всіляких нісенітниць наслухався....

post-56-0-73834600-1437405607_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я обгортав руберойдом і обмуровував цеглою, яка і разом символічно укріпила пояс району балок . Армопояс я робив вже під мурлат по периметру коробки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

укріпила пояс району балок

цегла в рівень з балками?

перший ряд над балками з блоку?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли ви підшиєте потолок паробарєром та досками а потім ще й зверху підлогу, то балки не будуть "грати".

Можете між блоками і обмотаними балками замазати цементним розчином.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В котрий раз бачу в будинках ось такий варіант, в дві балки post-6258-0-86574400-1437419764_thumb.jp post-6258-0-68728600-1437419776_thumb.jp post-6258-0-39897500-1437419798_thumb.jp не знаю на скільки правильно обмуровані балки, ( сам я не муляр) але те що балки перекриття потрібно щоб було не одна а дві, одна вище другої на 3-5 см. важаю цілком практичним та доцільним рішенням . Одне, що мені не сподобалось в цьому будинку, що не має монолітного поясу і бетонних перемичок над вікнами ,можливо людина вирішила з економити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Балки перекриття у два яруси. Для чого це і як вон робиться.

- для того, щоб зекономити матеріал. Є переваги в шумоізоляції. є переваги в тріщиностійкості.

але чи це так? подвійне на більших прольотах це перевитрата, бо суцільна хоть і більше січення, але менше обєму матеріалу.

Балку окрім міцності ще тре рахувати на прогин, що часто "майстри" в лапках не роблять.

- балки кріпити до поясу нема смислу. чому? тому що перекриття саме по собі це має бути жорсткий диск. А жорсткість забезпечується в будиночках житлових

завдяки дошкам і ОСБ що крутиться до балок. Тому достатньо тільки до стіни вмурувати. Адже по розрахунку на бокові навантаження перекриття не працює!

- єдине що це опирання на блок, саме місце опирання при більших прольотах може руйнуватись, але це вже при навантаженнях.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В котрий раз бачу в будинках ось такий варіант, в дві балки post-6258-0-86574400-1437419764_thumb.jp post-6258-0-68728600-1437419776_thumb.jp post-6258-0-39897500-1437419798_thumb.jp не знаю на скільки правильно обмуровані балки, ( сам я не муляр) але те що балки перекриття потрібно щоб було не одна а дві, одна вище другої на 3-5 см. важаю цілком практичним та доцільним рішенням . Одне, що мені не сподобалось в цьому будинку, що не має монолітного поясу і бетонних перемичок над вікнами ,можливо людина вирішила з економити.

Дві балки ставлять для того щоб потолок не продавлювало зверху навантаженнями від меблів, оскільки це дерево і воно з часом дає осадку. А так зроблено незалежний потолок і підлогу 2 поверху.

На фото не видно чи є армопояс, хоча може і бути (можливо з 2-х сторін газоблок 10), а нарахунок перемичок то вони залиті в лотки вирізані з газобентонних блоків, це зручно і практично.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...