Перейти до змісту

Балачки про принтери/БФП (HP, Canon, Epson і т.д.). Проблема з HP

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

В даній темі говоримо про принтери і БФП різних марок. Хто має цікаву інформацію стосовно даній темі - розповідайте.

Я почну з проблеми з принтером HP (DeskJet F4180). А якщо точніше то з картриджами до цього принтера. Купую оригінальні сумісні з принтером картриджі HP 21(black) & 22(color). Друкують добре, нарікань немає, але після декількох заправок на принтері з'являється помилка картриджів (блимають індикатори). І тут все - вже ніяк принтер не друкує і картриджі фактично можна викинути. Є в інтернеті спосіб як вирішити цю проблему - заклеювати контакти на картриджах і ніби після цього принтер має прийняти картридж за нового. Пробував, але, на жаль, нічого не виходить. Приходиться купляти нові картриджі, а вони не дешеві(

1) У кого принтер HP, може теж такі проблеми у когось... Розкажіть як боротися з такою проблемою? І чи на всіх БФП HP такі проблеми з картриджами чи тільки на такій моделі як в мене.

2) Власники інших марок БФП (не HP) напишіть чи у вас є такі проблеми з картриджами (вказуйте марку принтера). Чи варто мені купувати принтер іншої марки?

P.S. Тема поки йде не про лазерні принтери. Про них поговоримо пізніше.

Опубліковано

Розкажіть як боротися з такою проблемою?

1. Наступного разу, коли здохнуть картриджі, купити беушного кенона (маю варіант) із засохшими картриджами.

2. Купити до нього нові картриджі.

3. Користуватись ним.

4. ???

5. Profit.

Я серйозно. Якщо в двох словах, то проблемами з витратними матеріалами страждає багато струменевих моделей HP. На противагу на диво якісним лазерникам, компанія випускає на диво гівняні струменеві принтери і багатофункціоналки.

Ще на користь кенона говорить такий момент, що там вся морока з електронною частиною зводиться до 14-и секунд (7 секунд потримати кнопку, коли закінчиться чорний картридж і ще сім— коли кольоровий). Після цього можна заправляти картриджі аж поки вони не здохнуть або не почнуть полосити без жодних претензій з боку принтера.) Ну, в новіших моделях там є нюанси, але про них мову не веду, як і про Епсони, оскільки, я так розумію, бюджет не той.

Опубліковано

Зрозуміло. Дякую що долучився до теми. Буду ще шукати і читати щось про Canon принтери і БФП.

Опубліковано

Як що хочете щоб картриджі довше служили, то "обнуляти" потрібно при кожній заправці... А взагалі то память принтера на 3-4 картриджа, тобто як що вставити почергово всі наявні картриджі, при цьому, кожен картридж принтер "хаває" і "випльовує" з матюками, то четвертий на черзі картридж повинен сприйняти як новий... на моєму НР 1280 таке канало, правда знайти 3 картриджа дуже проблематично......

Опубліковано

Ага, шкода картриджів. В мене теж 5 кольорових зараз вже є і 4 чорних) Саме головне що вони робочі, але от принтер не приймає їх( mykola а як на рахунок 54, 57 картриджів. В даний принтер F4180 вони теж підходять. Чи вони так само будуть працювати як і 21, 22?

xforester пробував такий метод, міняв картриджі по черзі - інколи виходило... все, картридж друкує. але не довго, попрацював з 2 тижня і знову те саме, таке відчуття ніби принтер знову пригадав цей картридж. А обнулити ніколи не виходило, не знаю чого. Може я щось не так роблю, не знаю.

Опубліковано

В мене принтер теж хитрий, міняти картриджі нічого не дає. А от обнуляти спробую, хоча раніше не виходило. А як там після кожного заклеєного контакта треба якось пробну ст. друкувати?

Опубліковано

mykola можеш детальніше написати як правильно обнуляти картриджі. В мене чогось не виходило раніше, хоча ні разу не обновляв картриджа. А ти писав що обнулення хоч на 1-2 рази має пройти... Або в темі або мені в повідомлення.

Опубліковано

Як пишуть люди в Інтернеті, картриджі цієї серії 21, 22, 27, 28, 56, 57 та ін. не мають пам'яті на чорнило в собі, тобто в принципі не обнуляються.

Вони мають тільки номер-ідентифікатор який зчитує принтер і запам'ятовує їх. Різні методи заклейки контактів заставляють "обнулитися" пам'ять принтера/МФУ.

По великому рахунку цей метод небезпечний, оскільки грунтується на збоях/недосконалості програмного забезпечення принтера. Пару раз може проканати, а потім "глюкне" так що принтер уже нічого не буде приймати.

Поскільки принтер пам'ятає лише певну кількість картриджів, то можна міняти справні картриджі (невідомі, нові для нього хоч і б/у) один за одним витісняючи із пам'яті ідентифікатори. Картридж, про який принтер уже "забув" буде сприйнятий ним як новий.

По темі, рекомендую спочатку перевірити ваші картріджи на іншому принтері, який їх ще не знав.

Якщо і там їх не побачить то можливо вони вже дохлі, або спробувати почистити контактні площадки картриджів чи каретки, часто допомагає.

P.S. Скільки картриджів пам'ятає принтер доведеться виясняти самому, це може різнитися від моделі, бо їх було дуже багато.

Мені траплялися в 3 і 4 картриджі.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...