Перейти до змісту

Барахлить кулер Lenovo G555

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сьогодні раптово відключився ноутбук, датчики температури перевалювали за 90 градусів.

Сам кулер ніби періодично заводився, але через 5-10 секунд зупинявся. Через годину і заводитись перестав.

Це лікується його заміною, чи вже щось серйозніше?

Опубліковано

Перевір контакти, спробуй зняти і подати напругу від іншого джерела

Перевір контакти, спробуй зняти і подати напругу від іншого джерела, а краще віддай знаючій людині, бо ноут дорожчий

Опубліковано

Силіконова змазка спрей поробуй змастити нею, вона створює якусь там оболонку.

Мастив так кулери на акваріумі, пшикнув лише раз і працюють уже більше року з дуже високою вологістю, аж каплі води є, працює!!!

Опубліковано

Гарантія ще є? Вже 2 ноути з такими "фігнями" приходили... Якщо то краще здай по гарантії там гарно поміняють кулер! Зараз просто кулери потрапляють в ноути браковану або не від того ноута в якому він мав би стояти!

Опубліковано

Постояв трохи, і сам запрацював :)

Але це нехороший знак, треба морально готуватись до покупки нового апарату

Опубліковано

Попрацював, і знову те ж саме.

Сервісний, значить сервісний. Якщо не в кулері діло, то на паяння здавати вже не буду, достатньо вже на його ремонт потратився

Опубліковано

був подібний прикол з делом, вилетів "драйвер" кулера, але якщо були проблеми з мостом, то не факт.

Знайди який небудь підходящий кулер і спробуй якщо буде працювати, значить міст тут не при чому, благо наскільки я пам"ятаю, щоб замінити в даній моделі кулер достатньо відкрутити одну кришку а не колоти весь ноут

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Проблема була вирішена, це глючив сам кулер, а точніше датчик оборотів.

Тепер з'явилась нова, температура процесора не опускається нижче 65 градусів, термопасту міняв, ефект мінімальний. "Грішу" на теплотрубку. В продажі тільки якісь вкорочені версії, не розраховані на охолодження моста. Де їх ще можна купити?

Опубліковано

у тебя с видеочипом? отпаяй его нах, и поставь короткую ;), а по делу: так вроде бы нормально 65, это ж АМД, и трубка "вкорочена" как раз для моста, а удлиненная - для видеочипа, так что проверь че там у тебя стоит

а купить где - мониторить аукро или кто тут предложит

Опубліковано

Норма для нього - 42-50 градусів, не треба вже робити з AMD такий шлак :)

щас прогрею и проверю, сколько должно быть, так какой у тебя радиатор, укороченых полно в нэте

и шлак не АМД шлак Леново

Опубліковано

напиши полную модель леновы, а то сам не знаешь, посмотреть не можешь, там же полный доступ, пасту на ощупь менял, в темноте?

а теперь инфа с фронта:

только включил - 48 радусов, потом упала до 44, нагрузил проц в эвересте и включил фильм -60 градусов, видео в севере, тоесть видеочипа нету, а с ним, по идее будет больше

такой

http://aukro.uz.ua/materinskaya-plata-lenovo-g555cpucooler-item2852333875.html

Опубліковано

напиши полную модель леновы, а то сам не знаешь, посмотреть не можешь, там же полный доступ, пасту на ощупь менял, в темноте? а теперь инфа с фронта: только включил - 48 радусов, потом упала до 44, нагрузил проц в эвересте и включил фильм -60 градусов, видео в севере, тоесть видеочипа нету, а с ним, по идее будет больше такой

Я бачив чіп, не вчитувався в модель, замінив пасту, мені цього достатньо було. Теплотрубка така, як в посиланні. Раніше зразу після заміни було 42-45 С, за тиждень роботи піднімалось до 50 градусів в звичайному режимі, до 60 в посиленому, не вище.

А зараз нічого не дає ефекту. Ще спробую заміну іншою пастою зробити, може підробка яка попалась. Не допоможе - буду моніторити барахолки на предмет повних теплотрубок

Опубліковано

ВИ мене вибачте, але якшо термопаста, то куда там прокладки, тим білше дві? Чи ви фізику в школі тупо прогулювали? Тут або-або. якшо стояли резинки, то назад ставити тіко резинки і тіко такої товщини як стояла. Може через то і темепратура завищена, бо стояли резинки, а поклали пасту? Тоді радіатор нормально не прилягає до чіпа.

Хоча, якшо в деяких все лікується методом - прогрію гляну, то далі нема про що говорити. В нормлаьних майстрів - заміню і гляну. БО прогрію, то може і далі перегрів іти і ше купа косяків.

З.І. Сорі, зарікався на борді не влазити в полеміку з тру-мастєрами, більше не буду.

Опубліковано

mix_forever, не треба приписувати того, що я не писав. Там де резинка - там резинка. Я просто питав де можна дістати систему охолодження з відповідними характеристиками.

Правда ноутбук був в ремонті, вилетів північний міст. Я дійсно не впевнений що замість резинки мені не поклали пасту, в "Системзі" я не розпитував. Але кілька місяців після ремонту температура теж була нормальною.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...