Victorius Опубліковано 11 Вересня, 2007 в 11:16 #1 Опубліковано 11 Вересня, 2007 в 11:16 На своє здивування, не знайшов на форумі теми, присвяченої цьому чудовому напою. Тому і вирішив виправити це "досадное недоразумение" . Отже, для затравки Мій рецептик "Кава по-турецьки": 1) берем каву В ЗЕРНАХ. Чим свіжіша кава, тим кращий аромат та смак отримуємо 2) мелемо її на ручному млинку (якомога мілкіший помол) 3) наливаємо в джезву (турку ) порцію холодної води 4) насипаємо каву (я люблю міцну, тому сиплю десь 2,5 чайних ложок) 5) додаємо цукор (мені смакує десь 1 ложечка) 6) розмішуємо воду до повного розчинення цукру 7) ставимо джезву на МАЙЖЕ мінімальний вогонь 8) уважно СТЕЖИМО за процесом 9) чекаємо пока кава закипить і піна почне підніматися (обережно, вона піднімається швидко) 10) відставляємо джезву з вогню, щоб кава осіла на дно 11) перемішуємо майбутній напій 12) ще 2 РАЗИ повторюємо 9) і 10) 13) після останнього кип.ятіння каву не перемішуємо! 14) акуратненько переливаємо у чашку 15) насолоджуємося нашою КАВОЮ! Оригінал лежить тут Ось мій 'coffee set': А коли немає часу, або настрою, на допомогу приходить гейзерна кавоварка :
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.