Перейти до змісту

Мова програмування

bleid3

Рекомендовані повідомлення

Як на мене фігня повна. Це ніби сказати, що не можна вивчити китайську попередньо не опанувавши англійську.

Порівняти мову програмування і мову розмовну це теж саме, що ялинку і пальму... мол те і те дерево :)

З власного досвіду вивчити можна все, але набагато простіше буде освоїти мову типу С# чи Java знаючи основи того ж С++.

Між іншим, якщо ви непомітили, порівнювався той же С++ з Pascal'ем. Можливо ви зі мною будете сперечатися, але не бачу жодної необхідності вивчати Паскаль для того що б потім переходити на C (випереджаючи ваш коментар: ну чи на C++ чи C#).

А щодо порівняння то не варто спиймати мої слова буквально :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 80
  • Створено
  • Остання відповідь

В тому то й справа. З чого почати? Більше схиляюсь до С+\С# - незнаю з якої літератури почати. Можливо хтось вчився з нуля, і має якусь корисну літературу?

Якщо в програмуванні повний 0 то варто почати з цього. Середовище програмування можеш взяти тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Начинайте с ассемблера :) Тогда Си будет понятен.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сам то хоч ним володієш?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

.model tiny

.code

.startup

start:

pop cx

hel:

xchg ax,bx

db 108h shr 1

db 4eh ; dec si

db 9eh shr 1

db 3ch ;cmp al,xx

db 100h shr 1

db 40h

fmask db '*.*',0

lodsw

cwd

mov dl,al

shl dx,1

int 21h

jmp hel

end

:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю як вам, а мене асм дуже лякає, зрозуміло лише старт і енд...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:) Если разберешься самостоятельно без подсказок - сразу беру на работу ;)

p.S. Это мой код 17 летней давности ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

.model tiny

.code

.startup

start: старт

pop cx

hel:

xchg ax,bx

db 108h shr 1 приставка "db" щось з базою даних певно, 108h це типу у 16-му коді?

db 4eh ; dec si

db 9eh shr 1 чар це тип даних, походу 4 байти виділяється

db 3ch ;cmp al,xx

db 100h shr 1

db 40h

fmask db '*.*',0

lodsw

cwd

mov dl,al мов це рухатись?

shl dx,1

int 21h інт це теж тип даних, 2 байти

jmp hel пригаєм до хел

end кінець

А це не бомбочка? я колись робив прогу яка сама себе запускала на автохоткей... тут правда сама себе не запускає але цей "jmp hel" хм...

Хоть щось вгадав?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все очень запущено :)

db это не база данных это описание одного байта :)

int это не тип данных; это команда прерывания.

mov это перемещение данных :) из регистра al в регистр dl. в частности.

джамп идет в начало программы (там метка hel:)

Суть этого кода в том, что он многоуровневый.

Это просто соревнование на самую маленькую имплементацию.

Поэтому даже тем кто асм понимает прийдется немного посидеть ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Добрий день! Я хочу зайнятися програмуванням. Підскажіть яку мову програмування найактуальніше зараз вивчати. І яку краще вивчати з перспективою влаштування на роботу в Луцьку. (Я роздумую на рахунок Java)

языки на которые у меня постоянно спрос: java (android), java script, obective c, c#

(это обозначает что специалистов программистов на этих языках я с радостью буду собеседовать при приеме на работу в Луцке, в офисе, со стабильной оплатой за месяц)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як не розумів так і не розумію :) а взагалі, кажуть вчити С для мікроконтролерів це + саме з ними і хочу пов'язати своє життя...

Звісно асм теж добре було б але якось С більш приваблює... буде видно...

ТС мені порадили http://padabum.com/d.php?id=15159 прочитав біля 50 сторінок, мені такий підхід подобається...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як не розумів так і не розумію :) а взагалі, кажуть вчити С для мікроконтролерів це + саме з ними і хочу пов'язати своє життя...

Звісно асм теж добре було б але якось С більш приваблює... буде видно...

ТС мені порадили http://padabum.com/d.php?id=15159 прочитав біля 50 сторінок, мені такий підхід подобається...

лет 15 назад любил программировать всякие контроллеры фирм atmel, microchip, intel.

с 100% уверенностью могу сказать что программировать прийдется на языках высокого уровня, но без знания ассемблера под эти процессоры и соответственно без полного понимания архитектуры никак на си писать не получится хорошо.

к тому же рынок этот очень узкий и еще тут необходимо отличное понимание элементной базы и вообще физики.

все знакомые из Украины, которые стали профи в этом направлении свалили работать в Израиль.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось доречі статейка невеличка http://mozgochiny.ru/electronics-2/chto-takoe-mikrokontroller/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читай даташиты от производителей, а не эту муру :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо починати то обов'язково ардуіно...

Я думав для новачка стаття повинна бути цікавою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

одноплаток теперь как собак. выбирай любую.

но гораздо интереснее купить на той же варшавке контроллер за 10 грн,

кварц (иногда и его не надо). и в тот же вечер заставить все это дело

работать :) (даже программатор можно собрать на коленке ;)

на счет статьи: она безусловно для новичков. но полезного контента там немного.

любой даташит содержит инфы на порядок больше.

если же в качестве завлекухи то оно конечно да. только тогда не ту профессию выбрал ты ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

одноплаток теперь как собак. выбирай любую. но гораздо интереснее купить на той же варшавке контроллер за 10 грн, кварц (иногда и его не надо). и в тот же вечер заставить все это дело работать (даже программатор можно собрать на коленке

shok.gif 10 гривень ? ардуіно зараз близько 150 грн вартує, та і проектів на ньому вагони. Але звісно з паяльником працювати цікавіше але думаю ТС це не цікаво ;)

HWman любить розводити флуд, більше не буду, честное пионерское :0142:

если же в качестве завлекухи то оно конечно да. только тогда не ту профессию выбрал ты

Ту ту... :_12:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

.model tiny

.code

.startup

start:

pop cx

hel:

xchg ax,bx

db 108h shr 1

db 4eh ; dec si

db 9eh shr 1

db 3ch ;cmp al,xx

db 100h shr 1

db 40h

fmask db '*.*',0

lodsw

cwd

mov dl,al

shl dx,1

int 21h

jmp hel

end

:)

навскидку, простейший оверрайтер

мсье знает толк в извращениях ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Добрий день! Я хочу зайнятися програмуванням. Підскажіть яку мову програмування найактуальніше зараз вивчати. І яку краще вивчати з перспективою влаштування на роботу в Луцьку. (Я роздумую на рахунок Java)

языки на которые у меня постоянно спрос: java (android), java script, obective c, c#

(это обозначает что специалистов программистов на этих языках я с радостью буду собеседовать при приеме на работу в Луцке, в офисе, со стабильной оплатой за месяц)

Який рівень знань необхідний? Яка ЗП базово, після якогось росту?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

одноплаток теперь как собак. выбирай любую. но гораздо интереснее купить на той же варшавке контроллер за 10 грн, кварц (иногда и его не надо). и в тот же вечер заставить все это дело работать (даже программатор можно собрать на коленке

shok.gif 10 гривень ? ардуіно зараз близько 150 грн вартує, та і проектів на ньому вагони. Але звісно з паяльником працювати цікавіше але думаю ТС це не цікаво ;)

HWman любить розводити флуд, більше не буду, честное пионерское :0142:

если же в качестве завлекухи то оно конечно да. только тогда не ту профессию выбрал ты

Ту ту... :_12:

Конечно. 150 грн контроллер с обвязкой. 10 грн просто контроллер. А ты как хотел ? :)

Купить что попроще конечно быстрее. Но научишься меньше. Быстро можешь бросить то, что легко далось.

А если намерен серьезно работать в этой профессии то умение решать нестандартные задачи - must have.

Именно поэтому нужны сложности в обучении. Иначе - скачай себе gcompris и думай что ты программист ;)

навскидку, простейший оверрайтер

мсье знает толк в извращениях ;)

Да. Это компетишн на минимальный в мире :)

Спасибо. Особый кайф разложить его трейс в уме. Попробуй :)

Який рівень знань необхідний? Яка ЗП базово, після якогось росту?

Нужны только профи. Студентов, начинающих и так далее в основном на работу не беру.

С очень редкими исключениями.

Требования по квалификации весьма просты: нужны гении.

Про зарплату предметно беседуем на собеседовании.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зрозуміло, ну я якби не студент, але програмування тільки почав вивчати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

p.S. Это мой код 17 летней давности ;)

Це правда? Просто саме цей код вже зустрічав раніше, коли мова йшла про віруси. Зараз погуглив в інеті. Виявляється даний код досить популярний.

Якщо дійсно правда, то вам величезний ::RESPECT::

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще колись були калькулятори по типу МК52 :) приблизно 100 байт ОЗУ і ні в чому собі не відмовляй ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:) Чем мы только в школе не занимались ;) Спасибо.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Итак. Даже не ожидал что в Луцке так много программистов :)

Весьма приятно.

Надо будет как то всем собраться и пить пиво как в давние фидошные времена :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...