Перейти до змісту

Відкриття інтернет-магазину. Які документи потрібні?

aroma

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Відразу кажу, нарив купу різної інформації про наше законодавство і податки. Багато всього, і ще більше старої інформації. Хочеться ясності та конкретики.

Хочу відкрити інет-магазин. Стоїть питання про законну торгівлю і все таке.

Кажуть, треба стати ПП, щоб здійснювати торгівлю через інтернет.

Хто з практики скаже, що потрібно для цього? Можливо, у вас є магазин, які документи потрібні в реальності? А, можливо, не потрібно такого нічого?

Дякую наперед.

Опубліковано

1. Зареєструватись приватним підприємцем.

2. Отримати у податковій патент.

3. Якщо будете працювати в окремому приміщенні (а не на квартирі чи у власному будинку) пожежну декларацію чи пожежний дозвіл отримати.

4. І все. Також необхідно пам'ятати що навіть якщо Ви зареєструвались підприємцем і не здійснюєте ніякої діяльності - до податкової необхідно подавати звітність обов'язково Тим паче що зараз податкова видає електронні ключі для фіз. і юр. осіб безкоштовно - для подання звітності у електронній формі. До речі, зареєструватись приватним підприємцем можна також через електронну реєстрацію - досить зручно і економить час.

Опубліковано

1. Зрозуміло

2. Можете в двох словах що це за патент?

3. Я чув, що для торгівлі (навіть віддаленої) потрібен обов'язково офіс. То правда?

4. О, електронна реєстрація це добре. Можете дати посилання?

5. Чи є податковій діло до того чим я торгую і де я його беру? Якщо є, то яке? Якщо нема то кому є?

Опубліковано

1. Ще одне - після реєстрації Вас як підприємця, Вам необхідно буде відкрити рахунок у банку (на Ваш вибір) - але враховуючи те що це буде інтернет-магазин - вибирайте з тих банків, що надають послугу ІНТЕРНЕТ-КЛІЄНТ-БАНК, Вам буде зручніше.

2. http://podatok.vlasn...8-10-34-08.html - все докладно розписано. У двох словах - патент на цей вид діяльності Вам необхідно буде придбати у податковій обов'язково. Нічого складного немає - заповните заяву встановленої форми, оплатите вартість у банку і через пару днів заберете готовий патент.

3. Суб’єкт гос­по­дарювання для здійснення дистанційних продажів повинен мати стаціонарний об’єкт торгівлі (офісні або складські приміщення). У Вашому випадку досить буде взяти в оренду невелике приміщення, з власного досвіду знаю, що 10-15 кв.м. цілком досить. Але у такому випадку, в залежності від будівлі у якій дане приміщення розміщено, Вам необхідно буде отримати пожежний дозвіл чи пожежну декларацію. Процедура проста і не займе багато часу чи коштів.

4. http://irc.gov.ua/ua...estratsiya.html - все толково і просто розписано.

5. Проблеми можуть бути лише з китайською технікою - при перетині кордону вона в обовязковому порядку повинна проходити розмитнення, а радіочастотні пристрої (безпровідні модеми, телефони, рації і т.д.) ще і сертифікацію.

Опубліковано
Суб’єкт господарювання для здійснення дистанційних продажів повинен мати стаціонарний об’єкт торгівлі

це де таке написано? Єдина згадка цього пункту є в проекті закону "Про внутрішню торгівлю", який так проектом і залишився.

Опубліковано

sss, ви з власного досвіду написали чи просто припущення?

Патент одержують платники збору за здійснення деяких видів підприємницької діяльності (пп. 267.1.1 Податкового кодексу України, далі — ПКУ). Разом із тим згідно з пп. 5 п. 297.1 ПКУ платники єдиного податку (незалежно від групи) звільнені від сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності. Таким чином, придбавати торговий патент підприємцю не потрібно.
Опубліковано

sss, ви з власного досвіду написали чи просто припущення?

Патент одержують платники збору за здійснення деяких видів підприємницької діяльності (пп. 267.1.1 Податкового кодексу України, далі — ПКУ). Разом із тим згідно з пп. 5 п. 297.1 ПКУ платники єдиного податку (незалежно від групи) звільнені від сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності. Таким чином, придбавати торговий патент підприємцю не потрібно.

З власного досвіду.

Минулого року 2 міс. працював без патента - потім заплатив штраф і все ж таки довелось його придбати.

Опубліковано

Якщо працювати на єдиному податку, то патент (торговий патент) не потрібен

• 5 місяців потому...
Опубліковано

Відразу кажу, нарив купу різної інформації про наше законодавство і податки. Багато всього, і ще більше старої інформації. Хочеться ясності та конкретики.

Хочу відкрити інет-магазин. Стоїть питання про законну торгівлю і все таке.

Кажуть, треба стати ПП, щоб здійснювати торгівлю через інтернет.

Хто з практики скаже, що потрібно для цього? Можливо, у вас є магазин, які документи потрібні в реальності? А, можливо, не потрібно такого нічого?

Дякую наперед.

Ну, що ви відкрили інтернет - магазин? Можете поділитись досвідом?
Опубліковано

1. Зрозуміло

3. Я чув, що для торгівлі (навіть віддаленої) потрібен обов'язково офіс. То правда?

5. Чи є податковій діло до того чим я торгую і де я його беру? Якщо є, то яке? Якщо нема то кому є?

1.реєструєтесь як підприємець на Грушевського.( в каталозі КВЕД-шукаєте виїзну торгівлю)

2.Берете єдиний податок, в залежності від плануємих річних оборотів( я брав 2-ї категорії-до 1 млн.грн) платите за єдиний і в пенсійний(десь 600 грн в міс.)

3.Оформляєте книгу доходів і витрат в податковій (це єдине, що треба вести)

4.На сайті добавляєте їнформацію про пп

5.На рахунок офіса-це необовязково (мали прийняти цей законопрект, де регулюється робота і.магазинів, але не прийняли)

податковій особливо немає діла чим ви торгуєте, аби ви звітувались вчасно і не були нічого винні (і бажанно,щоб держава не була винна вам, ПДВ і т.п)

Може мати діло СБУ, якщо будете торгувати китайськими ручками камерами-дикт офонами і т.п мотлохом.(були випадки) і ці речі підпадають під статтю ККУ

Опубліковано

1. Зрозуміло

1.реєструєтесь як підприємець на Грушевського.( в каталозі КВЕД-шукаєте виїзну торгівлю)

2.Берете єдиний податок, в залежності від плануємих річних оборотів( я брав 2-ї категорії-до 1 млн.грн) платите за єдиний і в пенсійний(десь 600 грн в міс.)

3.Оформляєте книгу доходів і витрат в податковій (це єдине, що треба вести)

4.На сайті добавляєте їнформацію про пп

5.На рахунок офіса-це необовязково (мали прийняти цей законопрект, де регулюється робота і.магазинів, але не прийняли)

податковій особливо немає діла чим ви торгуєте, аби ви звітувались вчасно і не були нічого винні (і бажанно,щоб держава не була винна вам, ПДВ і т.п)

Може мати діло СБУ, якщо будете торгувати китайськими ручками камерами-дикт офонами і т.п мотлохом.(були випадки) і ці речі підпадають під статтю ККУ

дякую

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...