Перейти до змісту

Реєстрація за місцем проживання

electric

Рекомендовані повідомлення

Підкажіть , хто знає чи нещодавно стикався , що необхідно для реєстрації за місцем проживання новонародженої дитини ? Які треба документи з собою мати та чи можу я це зробити сам (без присутності матері дитини) . ?

Пробував шукати в інеті , там пишуть "за згодою іншого з батьків " , як цю згоду робити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про державну реєстрацію актів цивільного стану

...

Стаття 13. Державна реєстрація народження фізичної особи

та її походження

1. Державна реєстрація народження дитини проводиться з одночасним визначенням її походження та присвоєнням їй прізвища, власного імені та по батькові. Походження дитини визначається відповідно до Сімейного кодексу України ( 2947-14 ).

2. Державна реєстрація народження дитини проводиться за письмовою або усною заявою батьків чи одного з них за місцем її народження або за місцем проживання батьків.

Якщо державна реєстрація народження дитини проводиться за місцем проживання батьків чи одного з них, то за їх бажанням

місцем народження дитини в актовому записі про народження може бути визначене фактичне місце її народження або місце проживання батьків чи одного з них.

...

3. Державна реєстрація народження дитини проводиться не пізніше одного місяця з дня її народження, ...

4. Підставою для проведення державної реєстрації народження дитини є визначені центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я документи, що підтверджують факт народження.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за швидку відповідь , але я мав на увазі реєстрацію не РАГСі а в паспортному столі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не зрозумів, а що ти хочеш в паспортному столі реєструвати? Новонародженна дитина ще замала для паспорта ;)

А свідоцтво про народження видає РАГС

"Про затвердження положень про паспорт громадянина України, про свідоцтво про народження..."

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2503-12

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В РАГСі дитина отримала свідоцтво про народження а тепер необхідно її прописати , зараз це називається реєстрацією за місцем проживання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ааа, вибачаюсь :) дійсно не те :)

Наскільки мені відомо, то дитину реєструють тільки за спільною згодою, тобто в "паспортному" хочуть бачити згоду матері.

А в якому вигляді їм потрібна ця згода (письмова, завірена нотаріусом, особисто...) краще запитати в них самих :)

Це буде надійніше

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо маєте на увазі прописку новонародженої дитинки, то потрібне її свідоцтво про народження, ваші паспорти, будинкова книга і присутність власника квартири (якщо мама власник, без неї не обійтись). Точніше за документи і дні прийому дізнавайтесь у паспортному 73-50-14 (колись був такий номер).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Власник я сам і маму тягнути з собою важкувато , якщо можна без мами це буде чудово.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я колись в "паспортному" цікавився, чи можу я перепрописати дітей з прописки матері до себе (я просто залишився прописаним в хаті батьків), то казали, що обов'язково потрібна письмова згода матері, але в якій формі - я не уточнював.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...