Дивовижна закуска та просто до вечері: як приготувати ніжинський салат
Від Board.News,10.11.23
Інгредієнти для приготування ніжинського салату:
огірок - 5 кг
цибуля ріпчаста - 2 кг
сіль (за смаком)
цукор (на півлітрову банку) - половина чайної ложки
оцет 9(%) (на півлітрову банку) - одна столова ложка
олія (на півлітрову банку) - одна столова ложка
лист лавровий (на півлітрову банку) - одна штука
перець чорний (на півлітрову банку) - шість штук
перець духмяний (на півлітрову банку) - чотири штуки
петрушка (до смаку) - одна пучка
Покрокова інструкція приготування салату по-ніжинськи:
миємо огірки
нарізаємо кільцями по 0,5-0,7 см
чистимо цибулю
миємо
нарізаємо
змішуємо
солимо
ставимо пускати сік на півгодини
пару раз перемішати
миємо і стерилізуємо банки
салат щільно трамбуємо в банки, по нижній край горлечка
попередньо на дно банки кладемо лавровий лист і перець горошок
сік, що залишиться, не поспішаємо виливати
у кожну банку додаємо цукор, оцет, олію
доливаємо огірковий сік
закриваємо банки кришками
ставимо в каструлю з гарячою водою
воду доводимо до кипіння
зменшуємо вогонь
стерилізуємо 15 хв.
закочуємо
перевертаємо банки
вкутуємо ковдрою аж поки охолонуть.
Смачного!
- 16 Views
-
Останні новини
-