Ньокі: що це таке та як цю страву приготувати
Від Board.News,08.11.23
Ньокі — італійські галушки, тобто маленькі шматочки тіста зазвичай округлої форми, які варять у воді чи бульйоні, а потім подають з різними соусами.
Інгредієнти для ньокі:
пів кілограма картоплі
борошно пшеничне - 150 г
одна чайна ложка солі (без верху)
вершкове масло
твердий сир
зелень петрушки
Покроковий рецепт приготування ньокі:
пів кілограма картоплі запікаємо або відварюємо в мундирах
чистимо, не остуджуючи
розминаємо у пюре
додаємо одну чайну ложку солі без верху
замішуємо тісто
отримане тісто ділимо на чотири частини
кожну частину розкачуємо в джгут завтовшки в два сантиметри
нарізаємо ньокі шириною приблизно два сантиметри
робимо в ньокі насічки за допомогою виделки
ньокі можна заморозити або відварити свіжими
закладаємо ньокки в киплячу воду
варимо у великій кількості підсоленого окропу до спливання
викладаємо відварені ньокки в сковороду з розтопленим вершковим маслом
злегка обсмажуємо
посипаємо тертим сиром
додаємо рубану свіжу петрушку
знімаємо з вогню
подаємо до столу.
Смачного!
- 17 Views
-
Останні новини
-