Перейти до змісту

Маковий рулет. Простий рецепт приготування

Від Board.News,07.11.23


Інгредієнти для макового рулету: пшеничне борошно - пів кілограма  тепле молоко - 150 мл тепла вода - 50 мл цукор - 90 г вершкове масло - 70 г один жовток сухі дріжджі - 7 г ванільний цукор (за смаком) Начинка: волоські горіхи - 200 г готова макова начинка - 400 г 5 столових ложок води чи молока (додавати, коли начинка дуже густа) Для змащування: один жовток дві столові ложки води Інструкція для приготування макового рулету: змішуємо тепле молоко та воду, сухі дріжджі, дві столові ложки цукру й три столові ложки борошна  ретельно перемішуємо  залишаємо в теплому місці на п’ятнадцять хвилин поєднуємо до однорідності жовток, залишки цукру, розтоплене вершкове масло та ванільний цукор вливаємо до опари яєчну масу розмішуємо додаємо порціями просіяне борошно вимішуємо тісто десять хвилин залишаємо в теплому місці в накритій рушником посудині на півтори години виминаємо тісто  розділяємо його на три менші чи дві більші частини кожну розкачуємо в пласт товщиною 5 мм розподіляємо начинку по всій поверхні скручуємо в рулет  викладаємо у форму, застелену пергаментом залишаємо в теплому місці на годину жовток змішуємо з водою  змащуємо рулети випікаємо 20 хвилин рулети в розігрітій до 180 градусів духовці. Смачного!  

Читати повністю

  • 6 Views


×
×
  • Створити...