Перейти до змісту

Маковий рулет. Простий рецепт приготування

Від Board.News,07.11.23


Інгредієнти для макового рулету: пшеничне борошно - півкілограма  тепле молоко - 150 мл тепла вода - 50 мл цукор - 90 г вершкове масло - 70 г один жовток сухі дріжджі - 7 г ванільний цукор (за смаком) Начинка: волоські горіхи - 200 г готова макова начинка - 400 г 5 столових ложок води чи молока (додавати, коли начинка дуже густа) Для змащування: один жовток дві столові ложки води Інструкція для приготування макового рулета: змішуємо тепле молоко та воду, сухі дріжджі, дві столові ложки цукру й три столові ложки борошна  ретельно перемішуємо  залишаємо в теплому місці на п’ятнадцять хвилин об’єднуємо до однорідності жовток, залишки цукру, розтоплене вершкове масло та ванільний цукор вливаємо до опари яєчну масу розмішуємо додаємо порціями просіяне борошно вимішуємо тісто десять хвилин залишаємо в теплому місці в мисці накритій рушником на півтори години виминаємо тісто  розділяємо його на три менші чи дві більші частини кожну розкатуємо в пласт товщиною 5 мм розподіляємо начинку по всій поверхні скручуємо в рулет  щеплюємо краї викладаємо у форму, застелену пергаментом залиште в теплому місці на годину жовток змішуємо з водою  змащуємо рулети випікаємо 20 хвилин рулети в розігрітій до 180 градусів духовці. Смачного!  

Читати повністю

  • 11 Views


×
×
  • Створити...