Порошенку можуть скоротити термін відсторонення від засідань ВР до трьох днів, – "слуга" Потураєв
Від Board.News,31.01.25
Про це "Радіо Свобода" сказав нардеп від "Слуги Народу", голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв."Я вважаю, що якби зараз не війна, то, за регламентом, те, що максимально могло б з ним статися – це відсторонення на три засідання, тобто на три дні. І так, я вважаю, що є певна проблема в тому, що оскільки у нас немає окремих засідань, у нас є одне засідання з перервами, то оце відсторонення на пів року, воно може в Європі сприйнятися як надмірне покарання. Бо якби на три дні – всі б зрозуміли. А це можуть сприйняти як надмірне покарання. І я, в принципі, не хотів би, щоб так це сприймалося", - заявив він.Потураєв наголосив, що голосуватиме за відсторонення Порошенка від роботи в парламенті, однак турбується через реакцію колег у Європі. Депутат посилається на "принцип співмірності покарання" у європейському праві.Нардеп висловив сподівання, що регламентному комітету вдасться "знайти якесь рішення, яке буде не про пів року".Партія "Європейська Солідарність" заявила, що українська влада дала доручення заблокувати депутатську діяльність нардепа Петра Порошенка на пів року. Комітет Верховної Ради з питань регламенту рекомендував ВР підтримати відповідне рішення.Народний депутат України Олег Синютка вважає, що влада почала перейматися не обороною країни, а усуненням тих, кого вважає опонентами на виборах.Пізніше нардепка Софія Федина розповіла, за що хочуть відсторонити Порошенка, й наголосила, що це робиться "в найгірших традиціях комуністичних трійок".
- 2 Views
-
Останні новини