"Ми готові дати відповідь": Трюдо заявив, що Канада вживатиме заходів, якщо Трамп запровадить мита
Від Board.News,31.01.25
Про це інформує Reuters.Виступаючи перед консультативною радою з питань канадсько-американських відносин, Трюдо заявив, що країна перебуває в критичному моменті."Ми готові дати відповідь - цілеспрямовану, сильну, але розумну, негайну відповідь. Це не те, чого ми хочемо, але якщо він піде далі, ми також будемо діяти", - наголосив він.Трамп встановив крайній термін на суботу для введення 25% тарифів на імпорт з Канади та Мексики. Президент США обґрунтував своє рішення необхідністю боротьби з нелегальною імміграцією та постачанням опіоїду фентанілу до США.У виданні зазначили, що Канада відправляє 75% свого експорту товарів і послуг до Сполучених Штатів, і обіцяні Трампом тарифи сильно вдарили б по її економіці."Я не буду применшувати - наша країна може зіткнутися з важкими часами найближчими днями і тижнями, - додав Трюдо. - Я знаю, що канадці можуть бути стурбовані і занепокоєні, але я хочу, щоб вони знали, що федеральний уряд, і навіть всі уряди, прикривають їхні спини".29 листопада Дональд Трамп у розмові з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо заявив, що якщо 25% торгові мита Вашингтона "вб’ють" канадську економіку, то країні варто стати 51-м штатом США.10 грудня Трамп назвав у своїй соцмережі канадського Трюдо "губернатором величного штату Канада". 18 грудня він знову озвучив ідею зробити Канаду 51-м штатом через великі американські субсидії, які отримує країна.16 січня повідомлялось, що Канада склала список американських товарів на 105 млрд доларів, на які можуть запровадити мита, якщо Дональд Трамп обкладе митами канадські товари.21 січня президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація з 1 лютого запровадить 25% мита на канадські й мексиканські товари.
- 1 Views
-
Останні новини