Перейти до змісту

Проросійський політик Георгеску звинуватив Київ у початку повномасштабної війни та назвав Зеленського "напівдиктатором"

Від Board.News,31.01.25

Про це пише Digi24.Георгеску заявив, що має "проблеми з поведінкою" Зеленського."Я з усією емпатією та повагою ставлюся до українського народу. Ми відкрили наші кордони та двері наших домівок для наших сусідів. Однак у мене є проблема з корупцією і фальшивим ставленням політиків, у тому числі в Києві… У мене також є проблема з напівдиктаторами, які ставлять власні інтереси та інтереси групи, яку вони представляють, вище національних інтересів. Тому я запитую: чому пан Зеленський, як і пан Йоганніс, не допускає вільних виборів?.. Скільки разів пан Зеленський просив про діалог, перш ніж просити зброю? Жодного разу", - сказав політик.Також він звинуватив політиків у Києві в "розпалюванні конфлікту", незважаючи на те, що російський диктатор Володимир Путін розпочав повномасштабну війну. За словами Георгеску, такий "конфлікт" призвів до "дестабілізації європейської економіки".Водночас кандидат у президенти Румунії згадав про реакцію МЗС України на його попередню заяву про "вигадану державу" й заговорив про "румунські території в Україні"."Я радий бачити бурхливу реакцію українського МЗС, тому що це означає, що дипломати в Києві також відчули, як звучить заява, що створює національне розчарування. Це те саме, що відчувають десятки тисяч румунів в Україні, вчителі, сім'ї та всі разом, коли бачать, що вони теж не отримують великої поваги до мови та історії румунського народу, народу, який відкрив свої обійми та серця хвилям українських біженців", - заявив Георгеску.Напередодні Георгеску назвав Україну "вигаданою державою", а її поділ між сусідніми державами невідворотний. У МЗС України назвали такі тези політика тотожними російській пропаганді, "що вказує на повну залежність від господарів у Москві".

Читати повністю

• 1 Views

• Створити...