Імовірно, армія РФ задумала обійти Покровськ по Дніпропетровщині, щоб "придушити" місто й змусити ЗСУ відійти, - військовий експерт Ступак
Від Board.News,24.01.25
Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо"."У РФ є стратегічна мета - взяти Покровськ. І на шляху до цієї мети, чи будуть вороги йти виключно територією Донецької області чи обходити? Чи зроблять великий крюк і обійдуть територією Дніпропетровської області з паралельною окупацією тих населених пунктів, які залишаться під їхнім контролем? Наразі на це питання важко відповісти", - зауважив Ступак.За словами військового експерта, ворог й далі намагатиметься реалізувати свій план щодо захоплення Покровська."Я не думаю, що зараз ворог має на меті йти в напрямку Павлограда, потім на місто Дніпро, до річки Дніпро. Я думаю, що зараз таких ресурсів у противника немає, і такого плану немає. А ось обійти територією Дніпропетровської області місто Покровськ, взяти його на "придушення" й змусити наших військових відійти - це варіант для РФ цілком робочий", - припустив Ступак.Військовий експерт також додав, що Покровськ фактично перетворився на місто-привид. На вулицях можна побачити лише поодиноких людей, які пересуваються швидко, намагаючись не затримуватися на одному місці довше кількох секунд через надзвичайно високу активність FPV-дронів у повітрі. Окрім того, місто постійно перебуває під обстрілами."Думаю, що наступними тижнями ми побачимо просування росіян у напрямку дороги Покровськ - Павлоград. На жаль, від Очеретиного менше кілометра залишилося до того, щоб перерізати сполучення цією трасою", - наголосив Ступак.Упродовж минулої доби на російсько-українському фронті Сили оборони ліквідували ще щонайменше 1500 окупантів, а також знищили 39 артсистем і 11 бронемашин ворога.Керівник Центру вивчення окупації, ексрадник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко зазначив, що було зафіксовано колонну російських танків, які рухалися з Бердянського напрямку, імовірно, в бік Покровська.
- 3 Views
-
Останні новини