Перейти до змісту

Зеленський заявив, що серед миротворчих сил в Україні мають бути військові США. У МЗС РФ погрожують "неконтрольованою ескалацією"

Від Board.News,23.01.25

Про це він заявив у інтерв’ю Bloomberg на полях зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі."Вони не проводитимуть час розслаблено. Це дуже важливо, тому що я чув, що деякі союзники казали: так, все гаразд, ми можемо бути в центрі якогось міста. Ні-ні, нам не потрібен такий контингент", - наголосив президент.Читайте також: Миротворча місія в Україні: фантазії Макрона чи дієвий сценарій для перемир’я. ПояснюємоЗа його словами, миротворці матимуть перебувати на лінії фронту, з українськими військовими, тому що це "означатиме безпеку". Водночас така місія неможлива без участі Сполучених Штатів."Це не вдасться без США. Я поясню чому. Навіть якщо окремі європейські друзі думають, що це можливо – ні, неможливо. Перш за все, ніхто не ризикуватиме без США. Друге: це може розділити НАТО, розділити США і Євросоюз. Це мрія Путіна, розколоти цей союз", - додав Зеленський.Реакція РосіїРечниця МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу 23 січня заявила, що розміщення військ НАТО в Україні нібито призведе до "неконтрольованої ескалації"."Хотілося б нагадати, що інтервенція натовських сил в Україну загрожує неконтрольованою ескалацією конфлікту та є категорично неприйнятною для Росії", – цитують дипломатку "Ведомости".Раніше американський відставний адмірал, колишній командувач силами США та силами НАТО у Європі Джеймс Ставрідіс виклав власне бачення врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, що може відбутися за сприяння Дональда Трампа. За його словами, у випадку домовленостей з РФ можна залучити не американських, а європейських миротворців.Кандидат у канцлери Німеччини Фрідріх Мерц вважає, що для участі його країни в миротворчій місії в Україні потрібен міжнародний мандат і згода Росії.Напередодні Зеленський заявив, що Україні буде потрібно щонайменше 200 тис. миротворців, щоб запобігти новому нападу РФ після будь-якої угоди про припинення вогню. 

Читати повністю

• 3 Views

• Створити...