Перейти до змісту

"Зараз до всіх заяв Трампа треба ставитись дуже уважно": дипломат Шамшур

Від Board.News,19.01.25

Таку думку він висловив в етері Еспресо."Є така поширена думка, що все, що каже Трамп, треба ділити навпіл. В принципі, можливо, це було правильно для першого президентства. Можливо, це було правильно, і очевидно це було правильно, для виборчої кампанії, а зараз до всіх заяв Трампа треба ставитись дуже уважно. Тому що він дійсно хоче буквально підірвати правила гри в політичній системі в Сполучених Штатах і, безумовно, визначити новий порядок денний в міжнародній політиці", - сказав він. Олег Шамшур вважає, що наслідки, які це матиме для міжнародної політики, можна буде побачити найближчим часом."Тобто це вже щодо міжнародної політики, я вважаю, не Америка понад усе, це Америка понад усе плюс, коли домінування Сполучених Штатів у світі є не тільки можливим, але бажаним, за умови, що на це не виділяються такі великі ресурси, не починаються війни, або залученість США до збройних воєнних конфліктів, які тривають довго. Тобто це, мені здається, буде інтегральною частиною політики Трампа під час другого президентства. А є чим все це закінчиться, і які будуть наслідки і для Сполучених Штатів, і для світу, ми побачимо і при чому, я думаю, що ми побачимо це ближчим часом", - зауважив дипломат.19 січня полковник британської армії у відставці, відомий військовий експерт Глен Грант розповів про те наскільки європейські країни готові брати відповідальність за безпеку на континенті та про перспективи політики США.19 січня посол Німеччини в США попередив, що нова адміністрація Трампа позбавить американські правоохоронні органи та засоби масової інформації їхньої незалежності та передасть великим технологічним компаніям "владу співправління".

Читати повністю

• 1 Views

• Створити...