"Оживити США може тільки, на жаль, ще один Перл-Харбор": дипломат Безсмертний про нерозуміння загроз у Вашингтоні
Від Board.News,18.01.25
Таку думку він висловив в етері Еспресо."Захід не готовий до мобілізації ресурсів. Там немає розуміння загроз, які надходять від Росії. До прикладу, до України надійшли F-16. Я думаю, що ви читали про те, які F-16 надходять - з обладнанням застарілим, вони не адаптовані до нинішніх умов ведення війни. Так у пустелях США таких одиниць тисячі, десятки тисяч! Їх треба проганяти через лінії, відбудовувати - а як? Адже ленд-ліз спочив у бозі, і, коли вже його не підняли демократи, республіканці взагалі на це не здатні. Навіть Рузвельт, як демократ, і то завдяки державно-монополістичному капіталізму зміг це зробити. У нинішній ситуації цього не зробиш", - пояснив БезсмертнийДипломат переконаний, що після перемоги Дональда Трампа, Європа має більше концентруватись на власній безпеці. За його словами, ситуацію мають взяти у свої руки Лондон та Брюссель"Це може зробити Європа нинішня, але її треба оживити. Оживити її можна тільки тоді, коли вона буде гуртуватись. Гуртуватись можна з переляку або з того, що дуже потужно заплатять. США можна привести в стан розуміння ситуації тільки, даруйте, Перл-Харбором. Я не хочу цього їм, але, схоже, вони туди йдуть. Бо нерозуміння є багатьох компонентів, про які ми з вами говоримо.Ситуація зараз насправді, з мого погляду, в руках Брюсселя і Лондона. Брюсселю необхідно зробити все, щоби мобілізувати Європу. І тут і Трамп правий, що 2% мало, і Рютте правий, який каже, що нумо озброюватися, інакше будемо вчити російську мову. До речі, він сказав: "Ви будете вчити російську мову" - це дуже цікаво, коли людина себе відгороджує від загалу. Тому в цьому відношенні необхідна мобілізація ресурсу, який би зміг, наскільки можливо, допомогти Україні", - додав він.13 січня генсек НАТО Марк Рютте висловив глибоке занепокоєння щодо безпекової ситуації в Європі й закликав країни збільшити оборонні витрати.Раніше стало відомо, що Литва у 2025 році виділить на оборону 4% ВВП. При цьому новообраний президент США Дональд Трамп вважає, що члени НАТО мають збільшити оборонні витрати до 5% річного ВВП.
- 1 Views
-
Останні новини