Перейти до змісту

Для Путіна Покровськ набув значення стратегічного рівня, але це не спрацює, - генерал Маломуж

Від Board.News,16.01.25

Про це він розповів в етері Еспресо."Тобто перед початком переговорного процесу він (Путін, - ред.) хоче показати, що він фактично захопив Покровськ і практично стоїть на межі виконання своїх отих завдань агресивних щодо завершення спецоперації - захоплення Донецької, Луганської, частково Харківської, Запорізької, Херсонської області і зрозуміло витіснення наших військ із Курщини. Оце сьогодні завдання, що ми не даємо робити, тому що сьогодні йому конче потрібно, навіть жертвуючи іншими інтересами і навіть величезною кількістю загиблих і поранених, він все-таки хоче взяти Покровськ. І для того, щоб тоді під час переговорів з Трампом апелювати, що він уже досягає цілі завдання, що він ставить питання, що всі території будуть контрольовані, тобто він буде, як він говорить, "на коні" в переговорному процесі, а Трамп не буде мати аргументів", - зазначив генерал. Водночас Микола Маломуж зауважив, що українській захисники не дають Путіну досягти своїх планів. Він пеерконаний, що "фактор Покровська не спрацює"."По-перше, ми це не даємо, з одного боку, а з іншого боку, такі аргументи, що він захопив, - це аргументи агресора. Що "я ще щось захопив, то погоджуйся на мої агресивні плани майбутні і сучасні". Тут позиція сильна Трампа буде відтворити принципи міжнародного права і вийти з території нашої держави, але під потужним тиском. Не просто риторика Трампа, який повинен це сказати, а він повинен аргументувати. Для цього є десятки критичних аргументів, на які реагує Путін. Путін, я ще раз підкреслюю, критично тільки реагує на те, що для нього визначально: програти у війні, падіння режиму і зовнішній фактор, якщо війну на полі бою програти, але і з партнерами світу,  і з внутрішньою дестабілізацією. Ці всі фактори я з оперативної частини тиску беру, а це по силах і американцям, і іншим. Отут треба діяти так. Тому, я думаю, що фактор Покровська не спрацює. По-перше, ми його не здамо, а по-друге, він не буде вирішальним для переговорного процесу", - вважає Микола Маломуж.14 січня повідомлялось, що росіяни перерізали дві траси в Донецькій області в рамках своїх зусиль з оточення Покровська та Мирнограда - РФ хоче змусити ЗСУ відступити.

Читати повністю

• 1 Views

• Створити...