Зурабішвілі відвідає інавгурацію Трампа
Від Board.News,11.01.25
Про це вона заявила у суботу, 11 січня 2025 року, на мітингу в місті Зугдіді. Саме з цього міста політикиня розпочала турне на підтримку європейського вибору Грузії, проти якого виступила партія влади, розповідає Ekho Kavkaza."Я можу обіцяти вам одне: я докладу всіх зусиль, які зможу для цієї країни. За професією я не політик, а дипломат, і я, напевно, більш майстерна (у дипломатії, - ред.). Я від вашого імені, зокрема від імені Зугдіді, поїду туди, до Вашингтона. У мене там сьогодні багато друзів, які глибоко переживають за Грузію та роблять усе можливе, навіть більше, ніж ми просимо", - пояснила Зурабішвілі, яка до президентської посади очолювала грузинське МЗС.Читайте також: Грузинам важлива позиція України, невизнання виборів було б потужним сигналом, - громадський діяч Рибачук. Ексклюзив ЕспресоЯк наголосила п'ята президентка Грузії, майбутнє країни слід захистити "від загроз, що походять від нашого недруга з півночі".На думку Зурабішвілі, нинішній стан грузинського суспільства є таким, що чинна "не демократична", як вона вважає, влада буде усунута. Й це відбудеться мирним чином - шляхом дострокових виборів до парламенту, впевнена політикиня.Читайте також: Інавгурація президента без визнання легітимності: що діється з владою у Грузії та як реагує світ"Там, де ми знаходимося, режим вже не є демократичним, але й суспільство в Грузії давно не було таким демократичним, таким свідомим, таким відповідальним і таким мирним. Суспільству потрібне мирне вирішення цієї серйозної кризи, це рішення - вільні вибори", - підсумувала Зурабішвілі.Перед цим на інавгурацію Трампа її, як "єдиного легітимного лідера в Грузії". запросив член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії Джо Вілсон, а адміністрація Джо Байдена ввела санкції проти засновника "Грузинської мрії" Бідзіни Іванішвілі.29 грудня 2024 року відбулася інавгурація обраного депутатами "Грузинської мрії" президента Міхеїла Кавелашвілі, колишнього футболіста, який має незавершену вищу економічну освіту. Це вперше, коли глава держави обирався у Грузії суто парламентарями.
- 1 Views
-
Останні новини
-