Перейти до змісту

Капоната - смаколик по-сицилійськи

Від Board.News,10.01.25


Інгредієнти для капонати:Баклажан - 1-2 штукиСіль - за смакомОливкова олія - 4 ст. ложкиСелера - 2 стеблаЦибуля - 1 штукаЧасник - 1 зубчикКонсервовані томати у власному соку - 300 гОливки без кісточок - 12 штукКаперси - 1¹⁄₂ ст. ложкиТоматна паста - 1 ст. ложкаСушена орегано - 1 ч. ложкаЧервоний винний оцет - 2 ст. ложкиЦукор - 2 ч. ложкиМолотий чорний перець - за смакомПетрушка чи базилік - за смакомПриготування капонати:Баклажани за бажання очистіть від шкірки. Наріжте не надто великими кубикамиПосипте сіллю, перемішайте і викладіть у друшляк на 30 хвилин. Потім промийте і просушіть паперовими рушникамиТим часом дрібно порубайте селеру, цибулю та часникНаріжте консервовані томати. Оливки наріжте кружальцями чи шматочкамиЗамість консервованих помідорів можна взяти свіжі. Залийте окропом на кілька хвилин і зніміть шкірку перед нарізкоюУ сковороді на середньому вогні розігрійте половину олії. Викладіть селеру і обсмажуйте, помішуючи, 4 хвилиниДодайте цибулю та часник і готуйте, помішуючи, близько 5 хвилин. Перекладіть овочі на тарілкуВлийте в сковороду масло, що залишилося. Викладіть баклажани та обсмажуйте, безперервно помішуючи, 5-7 хвилин до легкого золотистого відтінкуДодайте смажені овочі, томати, оливки, каперси, томатну пасту та орегано Перемішайте та доведіть до кипінняЗробіть слабкий вогонь та тушкуйте приблизно 15 хвилинДодайте оцет, цукор, перець 1 ч. ложку солі та перемішайте. Готову страву прикрасьте зеленнюСмачного!Джерело

Читати повністю

  • 1 Views


×
×
  • Створити...