Перейти до змісту

"Ситуація рутинна й контрольована": у Центрі здоров'я розповіли про метапневмовірус, який спалахнув в Китаї

Від Board.News,06.01.25

Про це інформує Центр громадського здоровʼя."У зв'язку з розповсюдженням інформації про метапневмовірус, наголошуємо: ситуація рутинна та повністю контрольована", - йдеться у повідомленні.Фахівці зазначають, що метапневмовірус – це традиційний вірус, який циркулює в Україні протягом кожного епідсезону. Центр громадського здоров’я щотижня надає інформацію про цей та інші віруси, які є актуальними в межах епідсезону.Симптоми метапневмовірусу схожі на застуду або легкі випадки грипу: нежить, кашель, температура. У порівнянні з таким захворюванням, як грип, метапневмовірус зазвичай протікає значно легше й дуже рідко викликає ускладнення. У Центрі здоров'я додають, що захист від цього виду вірусу не потребує особливих заходів, окрім базових:регулярно мити руки з милом;уникати контактів із хворими людьми;дотримуватися етикету кашлю (прикривати рот серветкою чи згином ліктя);періодично провітрювати приміщення.Що відомо про вірус HMPVHMPV викликає грипоподібні симптоми та може призвести до серйозних респіраторних проблем, особливо серед дітей та вразливих груп. Це респіраторний вірус, який викликає інфекції верхніх і нижніх дихальних шляхів. Хвороба була вперше виявлена ​​у 2001 році, однак вакцини, щоб запобігти цьому, не розроблено.Залежно від того, наскільки важкий випадок, інкубаційний період зазвичай триває 3-7 днів, а повне одужання може зайняти ще кілька днів.HMPV багато в чому схожий на COVID. Деякі подібності в тому, що вони обидва є респіраторними захворюваннями і призводять до кашлю, лихоманки, закладеності, болю в горлі та задишки. У мережі 5 січня почали з'являтися кадри переповнених людьми лікарень у Китаї на тлі зростання кількості випадків захворювання метапневмовірусом (HMPV). Існує занепокоєння, що він може стати причиною нової пандемії, як COVID-19. Деякі країни попереджали мандрівників переглянути свої плани подорожей до Китаю.В Україні ж від початку сезону в Україні офіційно підтвердили 13 випадків метапневмовірусу людини.

Читати повністю

• 2 Views

• Створити...