"Чекати роки не потрібно": Зеленський висловився щодо балотування на другий термін і умов проведення виборів
Від Board.News,02.01.25
Про це президент розповів спільному інтерв'ю з першою леді Оленою Зеленською. Відповідаючи на запитання, за яких умов в Україні можуть відбутися вибори, Зеленський зазначив, що це можливо лише після завершення воєнного стану. "Згідно з нашою Конституцією, вибори президента та парламенту можуть відбуватися не під час воєнного стану, не під час війни. Під час воєнного стану виборів не може бути. Або нам треба змінювати законодавство і щодо президентських, і щодо парламентських виборів", - сказав він. Зеленський наголосив, що президент і парламент є легітимною владою, допоки не пройдуть вибори нового президента і парламенту. Також він зазначив, що скасування воєнного стану розглядатимуть лише після завершення гарячої фази війни в сильній позиції для України."Якщо ми це зможемо зробити, у нас залишиться сильна армія, сильний пакет зброї, гарантії безпеки, після цього можна думати, щоб не було воєнного стану в Україні. А якщо не буде воєнного стану, то в принципі далі парламент підтримає ту чи іншу дату виборів. Після того, як закінчиться воєнний стан, чекати роки щодо виборів не потрібно", - сказав президент. Також Зеленський розповів, що наразі не знає, чи балотуватиметься на другий термін"Якщо я зроблю більше, ніж можу, тоді я буду дивитися на це більш позитивно... Для мене це не є фокусом сьогоднішнього дня. Це не є сьогоднішньою ціллю", - підсумував він. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак стверджує, що Україна готова негайно провести вибори після завершення війни з Росією та встановлення справедливого миру.
- 1 Views
-
Останні новини