Майже все, що нас тригерить, має відношення до Міноборони, - ветеран війни Гудименко
Від Board.News,25.12.24
Про це він розповів в етері Еспресо."Найкращою оцінкою майбутньої роботи цього органу громадського, який не передбачає зарплат, не передбачає посад, не передбачає навіть великих повноважень, це консультативно-дорадчий орган. Але найкращу оцінку йому дав міністр оборони Рустем Умєров, який більше, ніж пів року разом зі своїм міністерством не давав статися виборам у цю раду. І більше ніж пів року вибори відкладалися, переносилися, журналісти ставили йому питання, він знову відповідав, що ось-ось і знову переносив. І я думаю, що це найкраща оцінка і потенційних можливостей цієї ради, і результатів її роботи", - вважає він. Юрій Гудименко зауважив, що Міністерство оборони є дуже закритою структурою і потрапляння туди когось нового руйнує налагоджену систему, пов’язану з корупцією."Тому що Міноборони дуже закрите, там дуже багато всіх своїх, там дуже багато секретності, що логічно. Там дуже багато таємного, що теж логічно, але це створює таку кастовість, це створює систему такого кумовства і безвідповідальності, коли ти знаєш, що можеш спокійно робити, що завгодно, кум тебе прикриє. Що потрапляння туди будь-кого нового, будь-кого зі сторони, воно руйнує всю систему. Це як маленький отвір в підводному човні, через який тоне весь човен. І наша задача прийти туди з нормальною командою з 15 людей, прийти туди, сформувати всю історію і почати працювати. Працювати 2 роки, показуючи результати цієї роботи - отака задача", - сказав ветеран війни. Читайте також: Я дуже втомивсяЗа його словами у Міноборони є рішення щодо покращення роботи, але вони блокуються."Я впевнений, що я знаю рецепти, мабуть, для третини, ну, я тут можу набрехати, звичайно, але я не бачу в цьому сенсу. Я бачу, як покращити роботу третини процесів, які відбуваються в Міноборони. Більше того: частина цих рішень там вже є, вони просто блокуються, вони просто лежать на столі і нікому особливо не потрібні. Ще у двох третинах будемо розбиратись, це не та відповідь, мабуть, яку дав би професійний політик, але це принаймні чесна відповідь. Будемо розбиратись командою, будемо працювати, будемо вирішувати. Але я абсолютно точно знаю, що зараз робота Міноборони, хороша вони чи погана - будь-яка, вона зачіпає всіх в країні. І це не тільки питання по мінам, по снарядам, по тому, що ми втрачаємо міста, по тому, що нам не вистачає дронів", - вважає Юрій Гудименко. Ветеран війни зазначив, що майже всі теми, які "тригерять" чи обговорюються у суспільстві, пов’язані з Міністерством оборони. "Мобілізація ж - це ж також Міноборони, демобілізація тих, хто служив - це ж також Міноборони, робота ТЦК, хороша чи погана, - це теж Міноборони, призов в армію - Міноборони, шпиталі для поранених - Міноборони. Майже все, що нас тригерить, майже все, про що зараз говорять люди, майже все воно має відношення до Міноборони пряме чи непряме. Навіть звільнення чи призначення командуючих родів військ - це Міноборони. І відповідно, коли суспільство не знає, що там відбувається всередині, це просто неправильно і безвідповідально, суспільство має право знати принаймні ту частину, яка не є секретною, таємною і міжнародно, геополітично закритою", - додав він.26 грудня 2024 року відбудуться вибори до Громадської антикорупційної ради при МОУ.
- 1 Views
-
Останні новини