Дані про стан здоров’я пацієнтів автоматично передаватимуть до Реєстру військовозобов’язаних "Оберіг"
Від Board.News,22.12.24
Про це повідомляє Судово-юридична газета. Зазначається, що у статті 24-2 Основ законодавства про охорону здоров’я після вступу в силу закону буде передбачено виключення із нині діючої заборони передачі медичних даних про пацієнтів. Таким чином, медичні дані зможуть передавати до Реєстру військовозобов’язаних.Читайте також: До лютого 2025 року обмежено придатним військовозобов'язаним необхідно пройти ВЛК, - адвокатка Аніщенко"Під час інформаційної взаємодії, передбаченої цією частиною, доступ до медичної інформації щодо пацієнта не допускається, крім випадку отримання у порядку електронної інформаційної взаємодії Міністерством оборони України інформації про результати медичних оглядів, що проводяться з метою визначення придатності осіб до виконання військового обов’язку для внесення до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів з метою забезпечення національної безпеки та оборони" – зазначається у змінах.Читайте також: У Резерв+ відтепер можна повторно уточнити персональні даніМіністерство охорони здоров’я зобов’яжуть передавати в "Оберіг" відомості про результати медоглядів, що проводяться з метою визначення придатності до виконання військового обов’язку. Реєстр "Оберіг" отримуватиме ці дані шляхом електронної інформаційної взаємодії з електронною системою охорони здоров’я з використанням системи "Трембіта".Раніше у Міністерстві оборони України заявили, що до кінця лютого 2025 року у застосунку Резерв+ з'явиться можливість отримати електронне направлення на ВЛК.
- 2 Views
-
Останні новини