Шрірача - тайський соус для справжніх гурманів
Від Board.News,22.12.24
Продукти для соусу шрірачаПерець гострий – 350 гЧасник - 3 зубчикиЦукор коричневий (рафінований) - 4 кубикиСіль – 0,5 ч. л.Оцет винний білий (натуральний) – 65 млПокроковий рецепт - Тайський соус "Шрірача" (Shriracha):Щоб в процес ферментування не втручалися патогенні мікроби, ретельно промийте всі інгредієнти. У перцю зріжте хвостики, залиште насіння. Почистить часникЗмішайте перець та часник у чаші блендераДодайте сіль та цукорВсе добре "переблендеріть" до кашоподібного стануПерекладіть соус у підготовлену місткість. Не забудьте, що в процесі бродіння маса збільшиться в обсязі, тому візьміть місткість наполовину більшу, ніж об'єм всієї маси, яку ви готуватиметеНакрийте марлею, щоб вільно надходило повітряЗверху ще можна закрити кришкою з дірочками. Залишіть при кімнатній температурі Наступного дня або через день вже почнеться бродіння і будуть помітні бульбашки Щодня помішуйте суміш дерев'яною лопаткою. Нам потрібно, щоб соус бродив 7 днівЧерез 7 днів потрібно зупинити бродіння. Для цього ми використовуватимемо білий винний оцет. Розділіть необхідну кількість оцту на 3 частини, тому що, якщо вилити його відразу весь, то соус запахне оцтом. Тому зупиняйте бродіння трьома стадіямиНа 8-й день налийте в соус 1/3 частину оцту і перемішайтеНа 9 день ще раз влийте частину оцту і перемішайтеНа 10-й день налийте оцет, що залишився, і залиште соус ще на деньЩе раз добре перебийте соус блендером, щоб він був максимально перемолоченийДобре протріть соус через дрібне сито. (Густу частину соусу можна залишити для маринування м'яса)Рідкий соус поставте на вогонь та уваріть протягом 10 хвилин. Якщо соус досить густий, то можна практично його не уварювати, а надто рідкий соус уварювати довше. Але в жодному разі не користуйтеся ніякими загусниками, тому що соус не зберігатиметьсяПерелийте соус у місткість для зберігання. (З 300 г гострого перцю вийшло 100 мл соусу.)Зберігайте соус сирача (шрірача) у холодильнику до 3 місяців. Можна використовувати соус як добавку до сметани, майонезу тощо. Також можна застосувати соус шрирача як маринад, або навіть зробити з соусом коктейль "Кривава Мері".Смачного!
- 1 Views
-
Останні новини