Перейти до змісту

Засипана капуста - старовинна українська страва

Від Board.News,22.12.24


Інгредієнти для засипаної капусти:Капуста квашена - 300 гКрупа пшоняна - 100 гЦибуля - 300 гОлія нерафінована - 40 млПаприка солодка шматочками 1 ч. л.Перець чорний мелений 2 дрібкиСало солене - 200 гВершки 33% - 100 млСіль - 1 дрібкаЯйця - 1 шт.Як приготувати "Засипану капусту зі шкварками" в домашніх умовах:Капусту квашену домашнього приготування 300 г промити холодною водою і викласти в каструлюЗалити холодною водою вище за рівень капусти. Поставити на тихий вогонь та варити до м'якості 25 хвилин. Зняти із плитиПшоняну крупу ретельно промити. Залити окропом та накрити кришкою. Залишити запаритися 15-20 хвилинВоду злити. Додати до пшоняної крупи 1 яйцеПеретерти яйце з пшономДодати в каструлю крупу з яйцем, перемішатиІ знову поставити на тихий вогоньТим часом очистити цибулю 3 шт. Нарізати дрібно кубиком. Обсмажити цибулю на гарячій сковороді з 40 мл олії до румяностіТретю частину смаженої цибулі відкласти на тарілкуДо решти цибулі влити вершки 33%, перемішати Потримати на вогні 1 хвилину, помішуючиПшоняна крупа на той час приготується і стане пишноюДодати в каструлю цибулю із вершкамиПеремішати. Вирівняти, якщо потрібно на сіль та перець чорний мелений по 1 щіпціЗакрийте каструлю кришкоюВідставити з плити, така каструля довго тримає жарСало з м'ясною частиною крупно нарізати. Смажити до рум'яності на сухій сковороді. Сало витопиться, і у вас будуть смажені рум'яні шкваркиПовернути на сковороду відкладену смажену цибулюПеремішати. Додати 1 щіпку перцюВикласти кашу пшоняну з капустою в порційні тарілкиЗверху прикрасити шкварками, полити невеликою кількістю жиру. Додати трохи солодкої паприки шматочками для смакуПодавати засипану капусту зі шкварками до святкового столу у гарячому вигляді. Але коли страва охолола.Смачного!Джерело

Читати повністю

  • 1 Views


×
×
  • Створити...