Піца з сирними бортиками - смачно, як в піцерії
Від Board.News,20.12.24
Замішуємо тістоГотуватимемо тісто, яке застосовується у всіх відомих італійських піцеріях. Для цього будуть потрібні такі компоненти:борошноводацукор, сільдріжджіУ заздалегідь підготовлену місткість наливаємо воду, висипаємо сіль, цукор і додаємо дріжджі. Чекаємо 15 хвилин, щоб дріжджі дійшли до необхідного стану. Додаємо оливкову олію. Вона зробить тісто не лише ароматним, а й еластичним.Борошно обов'язково просіюємо – прибираємо сміття, насичуємо його киснем. Невеликими частинами додаємо вже раніше заготовлену суміш і перемішуємо. Однорідну масу викладаємо на поверхню і починаємо місити руками, доки тісто не перестане прилипати до рук. Готове тісто обмазуємо олією та відправляємо у тепле місце на одну годину. За цей час воно підніметься та буде повітряним.Робимо смачний соусПоки тісто сягає потрібної кондиції, приготуємо соус. Робиться він виключно зі свіжих продуктів:томатичасниколіяореганосіль, цукорНа нагріту сковорідку висипаємо подрібнені, попередньо очищені від шкірки помідори. Також додаємо часник, сіль, цукор. Як тільки соус досягне необхідної густоти, відправляємо щіпку орегано. Тримаємо ще на невеликому вогні кілька хвилин та знімаємо.Починаємо приготування піци з сирним бортикомРозкочуємо тісто, з певним запасом щодо форми випікання. По краю основи акуратно товстим шаром розподіляємо сир. Звертаємо край усередину. Далі змащуємо соусом, не економимо, щоб піца вийшла соковитою. У стандартному варіанті, що готується в піцерії, використовується наступна начинка:сир моцарелла та пармезаншинкаперецьмариновані огірочкизеленькукурудзаОднак тут можна поекспериментувати, додати помідори, гриби чи використовувати інші м'ясні продукти. Незмінним залишається тільки сир, він обов'язково має бути.Нагріваємо духовку до 240 градусів і ставимо випікатися піцу. Час приготування складає 8-10 хвилин. Дістаємо, посипаємо кропом, можна їстиДовідка: усі продукти додаємо до свого смаку.Смачного!Джерело
- 2 Views
-
Останні новини