"Не було вибору": Сирський пояснив, чому розпочалась операція у Курській області
Від Board.News,18.12.24
Про це Олександр Сирський сказав в інтерв'ю Le Monde.За словами головкома, у нього не було вибору - ЗСУ були повинні провести цю операцію."У мене не було вибору, я повинен був провести цю операцію. Я мав одночасно зірвати наступ на Харків, зняти частину тиску на всіх фронтах і не допустити відкриття нового фронту на Суми. Тому я вирішив вести наступ там, де ворог мав слабке місце, з дуже малою кількістю солдатів для охорони кордону", — пояснив Сирський.Читайте також: Росіяни планують використовувати військових КНДР вже на території України, - майор запасу НГУ ГетьманГоловнокомандувач також вважає, що вдалось ослабити російський наступальний потенціал - знизити інтенсивність атак, проте "за винятком Покровська і Курахового".The Economist пише, що станом на грудень 2024 року на території Курської області українська армія втратила приблизно половину раніше контрольованих територій.Упродовж доби 17 грудня на фронті сталося 199 боєзіткнень: найбільше росіяни атакують на Курщині, тут українські захисники відбили 49 ворожих атак.
- 1 Views
-
Останні новини