"Набагато менше": Зеленський заперечив інформацію західних ЗМІ про втрати України за час повномасштабного вторгнення РФ
Від Board.News,02.12.24
Про це він сказав в інтерв'ю Kyodo News.Президент заявив, що він не може назвати точно цифру втрат України з початку повномасштабної війни, але вони "наваго менші", ніж кажуть західні ЗМІ."Дехто нещодавно, мені здається в американців пресі, подав інформацію, що українців загинуло 80 тисяч. Та я хочу вам сказати, що ні, менше, набагато менше", - заявив Зеленський.За його словами, Україна не має точної інформації щодо своїх втрат, бо не знає скільки людей загинуло на тимчасово окупованих територіях. Йдеться про цивільних, військових, правоохоронців і місцеву владу. Напередодні The Economist з посиланням на дані західної розвідки, представників оборонного відомства, інформацію з відкритих джерел та з сайту Ualosses повідомило, що за час повномасштабного вторгнення на війні проти російських бойовиків могли загинути від 60 до 100 тисяч людей. Близько 400 тисяч солдатів могли дістати поранення.
- 5 Views
-
Останні новини