"Точно не буде": військовий експерт Жмайло про можливість повного блекауту
Від Board.News,28.11.24
Таку думку висловив співзасновник та виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло в етері Еспресо."Стосовно удару, який Російська Федерація наносить, то останній такий масований був 26 серпня, потім почалися масовані удари, мені здається, пару тижнів тому. Відповідно Російська Федерація весь той період, починаючи з літа, намагалася здійснювати накопичення. Основним типом ракети крилатої, якою вона атакує Україну, є ракета Х-101, які вони постійно намагаються удосконалювати і запускати їх на критично малиш висотах. Це, до речі, та ракета, яка вразила дитячу лікарню Охматдит. Відповідно я не думаю, що можуть бути прям такі масовані атаки, які ми бачили в серпні, які ми бачили у листопаді", - розповів він. Дмитро Жмайло зазначив, що росіяни продовжуватимуть виробляти ракети і "шахеди", але вважає, що повного блекауту в Україні їм досягти не вдасться. "Для того, щоб підтримувати ось такий постійний тиск і напругу, щоб лунали повітряні тривоги, то однозначно росіяни будуть намагатися цього прагнути. У них десь є запасу міцності на 2-3 масовані атаки, відповідно вони можуть виробляти тих же ракет Х десятки, на жаль, десятки одиниць. Вони намагаються виробляти "шахеди" і десь подвоюють, раніше виконують свої плани. Тому однозначно зима для нас буде важкою, але сказати, що росіянам вдасться нас повантажити у повний блекаут, такого точно не буде", - зауважив співзасновник та виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці.Ввечері середи, 27 листопада, російська окупаційна армія запустила по території України ударні БПЛА: на території Київської області працювала ППО. Зранку 28 листопада Росія підняла в повітря Ту-95МС і здійснила пуски ракет.
- 3 Views
-
Останні новини