Перейти до змісту

Як заточити стару терку вдома: топ-4 ефективні способи

Від Board.News,25.11.24


Через певний час навіть найякісніша тертка втрачає свою гостроту, що робить її менш ефективною і додає незручностей під час приготування їжі. Купувати нову кожного разу не обов'язково – є прості способи, як заточити стару тертку, щоб вона знову була, як новенька.Тертка може втратити гостроту через постійне використання, контакт з твердими продуктами (морква, сир, заморожене м’ясо), неправильне миття або зберігання. Особливо це стосується бюджетних моделей, у яких поверхня швидше стирається.Як можна заточити терку в домашніх умовах?Існує досить багато способів, які допоможуть повернути колишню гостроту старій терці, навіть якщо ви не маєте спеціальних інструментів. Завдяки таким простим методам, ви зможете заточити терку швидко та без зайвих витрат. НадфільЗаточити тертку за допомогою надфіля (дрібного напилка) можна дуже ефективно, однак це не найбільш простий спосіб, що забере трохи часу. Спочатку визначте ті отвори тертки, які найчастіше використовуються та втратили гостроту. Потім візьміть надфіль і вставте його у внутрішній край кожного ріжучого отвору. Плавними рухами протягніть напилок уздовж ріжучої поверхні отвору в одному напрямку, злегка натискаючи. Повторіть ці дії для кожного ріжучого елемента, який потребує заточування.Результат ваших старань буде дійсно вартий всіх зусиль – тертка стане гострою, як нова.Скористайтесь алюмінієвою фольгою Проста алюмінієва фольга, яку використовують на кухні для приготування страв, стане також в нагоді для того, щоб зробити терку гострою. Цей матеріал доступний та недорогий, а придбати його можна в будь-якому супермаркеті.Як скористатися методом?Візьміть досить великий шматок звичайної алюмінієвої фольги довжиною приблизно 40-50 см. Згорніть фольгу в кульку, але не надто щільно. Тріть фольгу об поверхню тертки в одному напрямку – згори донизу. Після завершення роботи, перевірте гостроту, натерши невеликий шматочок якогось продукту, наприклад, моркви.Про цей метод розповіла на власній сторінці в Instagram популярна блогерка та кулінарна експертка This Old Baker. Цей легкий спосіб не тільки повертає тертці гостроту, але й очищає її від накопичених залишків. Завдяки властивостям фольги, вона ефективно видаляє дрібні забруднення та підточує краї ріжучих отворів. Переглянути цей допис в Instagram Допис, поширений This Old Baker (@thisoldbaker) Наждачний папірСпробуйте заточити тертку за допомогою наждачного паперу з різною зернистістю. Спершу використовуйте грубозернистий папір P120, імітуючи рухи натирання. Після цього перейдіть до дрібнозернистого паперу P180, щоб завершити шліфування та надати поверхні ідеальну гостроту.Після цього промийте тертку під теплою водою, щоб видалити дрібні металеві залишки.Звичайна чашкаЄ ще один оригінальний лайфгак, який не перестає дивувати щодо людської винахідливості. Деякі експерти рекомендують скористатися нижньою частиною керамічної чашки для заточування тертки. Завдяки абразивним властивостям кераміки вона виконує роль мініатюрної точилки. Її принцип дії подібний до використання точильного каменя.Переверніть звичайну керамічну чашку догори дном та скористайтеся її шорсткою основою для заточування тертки. Обережно натирайте леза об абразивну поверхню протягом п'яти хвилин, виконуючи плавні рухи. Потім промийте тертку та висушіть її.Цей спосіб може ефективно відновлювати гостроту металевих поверхонь, однак лише тоді, коли терка не дуже затупилась. Тож, не викидайте свою стару терку, а краще подаруйте їй "друге життя". Знайти нову дійсно якісну та гарну річ сьогодні не так легко, навіть серед великого різноманіття. Тому, завдяки цим простим методам ви без зайвих витрат повернете тертці її початкову ефективність і будете знову насолоджуватися легким процесом приготування улюблених страв.Джерела: Главред, Апостроф

Читати повністю

  • 3 Views


×
×
  • Створити...