Як гарний закон може вбити справедливу ідею
Від Board.News,25.11.24
Таким чином, ця важлива частина реформи зі слідством проіснувала аж 20 днів. Нагадаю, що це було частиною вимог для отримання €4 млрд від ЄС. Проте, гроші отримано, і вже після цього українська влада тупо кинула європейців. Нагадаю, законопроєкт про позбавлення колаборантів держнагород вніс президент. Щоправда, я не думаю, що саме він автор кидка європейців. Але Зеленський несе політичну відповідальність за людей, які точно бачили цю проблему, проте спеціально лишили її в тексті. І не важливо чи це голова профільного комітету Ради Іонушас, чи заступник Єрмака – Татаров. Читайте також: Для реформ має існувати країнаА можливо, я помиляюся, і саме таке було заплановано від початку: заховати корупційний кидок в суспільно важливий законопроєкт (про позбавлення колаборантів держнагород). Якщо це кидок корумпантами в тому числі президента, то помилку депутати виправлять вже найближчим часом. А самих схемарів – покарають. Якщо ж все залишать як є – то це планувалося від початку і це був свідомий кидок Євросоюзу (без грошей якого ми програємо). Юридичні деталі29.10.2024 Рада приймає закон № 4033-IX, яким ст. 77 ККУ доповнюється частиною 2, згідно з якою при угоді зі слідством (в корупційних злочинах), може бути призначено в тому числі покарання у вигляді конфіскації майна (стає чинним – 01.11.2024). 20.11.2024 Рада приймає закон № 4074-IX, який набуває чинності 21.11.2024, яким та сама ст. 77 викладена в новій редакції — без частини 2 про можливість конфіскації майна корупціонерів (стає чинним – 20.11.2024).В підсумку, ч. 2 ст. 77, яка передбачала можливість конфіскації майна при угоді зі слідством (в корупційних злочинах) пробула чинною 20 днів – з 01.11.2024 по 20.11.2024.ДжерелоПро автора. Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції.Редакція не завжди поділяє думки, висловлені авторами блогів.
- 3 Views
-
Останні новини