Перейти до змісту

Міністр оборони Китаю відмовився від зустрічі з главою Пентагону

Від Board.News,21.11.24

Про це повідомляє Reuters.Зазначається, що багатосторонні зустрічі посадовців з питань національної безпеки в Азії в минулому використовувались для зібрань між керівниками оборонних відомств США і Китаю, але у цей раз КНР відхилила запит Остіна."Це прикро. Це впливає на регіон, тому що він дуже хоче бачити нас, знаєте, двох значних гравців в регіоні, двох значних держав, які розмовляють один з одним. Я не думаю, що це має якісь наслідки для майбутнього. Я просто думаю, що це те, що вони вирішили зробити в даний момент часу, і тільки вони можуть пояснити, чому вони вирішили не скористатися гарною можливістю", - заявив Остін.Остін зустрічався з міністром оборони Китаю Дун Цзюнем в кулуарах сінгапурської конференції на початку цього року. Тодішня зустріч підтвердила розбіжності двох країн щодо Тайваню та інших питань, але міністри наголосили на необхідності підтримувати відкриту комунікацію між військовими.Президент США Джо Байден зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном на полях міжнародного саміту в Перу та засудив відправлення військових КНДР до Росії, а також висловив стурбованість Вашингтона підтримкою Китаєм військово-промислової бази РФ.

Читати повністю

• 4 Views

• Створити...