Влада думає про вибори ще з осені 2022 року, - нардеп Разумков
Від Board.News,19.11.24
Про це він розповів в етері Еспресо."Моя особиста думка, що вибори в Україні мають відбутися після завершення війни. Якщо згадати, що говорив Зеленський, то вони думають про вибори, починаючи з осені 2022 року. Вони хотіли провести вибори ще восени 2022 року, потім навесні 2023 року, далі восени того ж року, потім перенесли на весну 2024 року. Це таке виборче весінньо-осіннє загострення у представників влади. Зараз знову пішли ці розмови. Президент, коли говорить, що до виборів він готуватися не буде, то, здається, що він якраз і почав до них готуватися", - зазначив Дмитро Разумков.На його думку, промова президента Зеленського щодо Плану стійкості більше нагадувала початок виборчої кампанії."Вони обіцяють, що будуть слідувати Конституції, але до цього не слідували, сьогодні не слідують і не будуть слідувати попри те, що президент Зеленський є гарантом Конституції. Щодо порушення законів, це кожного дня у нас відбувається. Свободи слова нема, лише декілька каналів показують те, що є правильним та чесним, не зважаючи чи це подобається їм, чи ні. А все інше – програма "Час" з радянських часів під назвою Єдиний телемарафон. Фактично їм вдалося узурпувати медійний простір. І я думаю, що вони готуються до виборів. А завтра вони вийдуть і скажуть, що ситуація змінилася, тому треба проводити вибори, або ж скажуть, що міжнародні партнери тиснуть. Вони знайдуть, як це публічно пояснити", - прокоментував народний депутат.Разумков підкреслив, що представники влади виходять не з того, що вибори мають відбутися як демократичний процес, який забезпечить чесне волевиявлення всіх громадян України, у тому числі й тих, хто зараз боронить нас на фронті, і тих, хто виїхав і поки що не повернувся, а виходять з того, щоб зберегти, утримати, отримати по-новому той об'єм влади, який у них є сьогодні. І в цьому проблема та різниця в підходах.Раніше експерт з конституційного права Центру політико-правових реформ Андрій Магера пояснив, що проведення виборів в Україні під час дії воєнного стану загрожує послабленням позиції держави, як всередині країни, так і на міжнародній арені.Крім того, Юрій Луценко, політик, капітан ЗСУ, вважає, що у 2025 році можуть бути проведені не тільки президентські вибори в Україні, а й референдум щодо нейтрального статусу нашої країни.
- 8 Views
-
Останні новини